Masuri DURE in Danemarca. REFUGIATII, scosi in afara oraselor. Nu mai au acces nici in discoteci

externe

Danemarca are in vedere mutarea migrantilor in tabere in afara oraselor, o idee care Partidul Popular Danez (DF), formatiune de dreapta populista si ostila imigratiei, spera ca va indrepta politica guvernului privind imigratia spre repatriere mai degraba decat spre integrare, relateaza Reuters.

Danemarca a fost criticata in ultima luna pentru propunerile sale pentru inasprirea legilor in materie de imigratie, inclusiv confiscarea bunurilor de valoare ale imigrantilor pentru a folosirea obiectelor de valoare ale imigratilor pentru a contribui la acoperirea costurilor intretinerii lor si amanarea reintregirii familiei la trei ani.

Condus de partidul DF (antiimigratie, eurosceptic), Parlamentul a adoptat rezolutia, care va forta guvernul sa vina cu o propunere pana in martie pentru a construi ‘sate’ garantate de stat pentru a inlocui centrele de gazduire din orase.

Tabere de corturi au fost deja ridicate doar pentru refugiatii barbati pentru a le oferi prioritate familiilor migrantilor in orase.

Presa daneza publica zilnic reactiile negative tot mai numeroase fata de imigratie ale populatiei daneze. In urma plangerilor formulate de tinere daneze referitoare la comportamentul dezagreabil al imigrantilor, o discoteca din Sonderborg, nu departe de frontiera cu Germania, refuza intrarea  persoanelor care nu vorbesc nici engleza, nici daneza si nici germana. Organizatia profesionala a cafenelelor si restaurantelor din Danemarca a informat ca si altii vor urma acest exemplu.

La Randers, o comuna de 60 000 locuitori din estul tarii, Consiliul Municipal  a decis introducerea obligatorie in meniurile cantinelor carnea de porc, interzisa in Islam, dar foarte raspandita in gastronomia locala daneza.

Dezbaterea privind refugiatii este aprinsa in Danemarca, care a acceptat anul trecut un numar record de 20.000 de refugiati. Potrivit unui sondaj de opinie, 70% dintre alegatori considera problema refugiatilor ca fiind cea mai importanta problema pe agenda politica, conform cotidianului Berlingske.

Un sondaj separat arata ca 37% dintre danezi nu sunt de acord cu acordarea in continuare a permiselor de sedere refugiatilor, comparativ cu 20% in septembrie.

Ministrul de externe danez Kristian Jensen s-a deplasat joi la Geneva pentru a explica politica guvernului sau in cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului in cadrul analizei periodice a situatiei drepturilor omului din tara sa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: