externe

Masuri dure si la Bruxelles. Cafenelele si barurile se inchid pentru o luna: „Situatie ingrijoratoare”

Cafenelele si barurile se vor inchide de joi dimineata pe intreg teritoriul regiunii Bruxelles pentru a stopa raspandirea noului coronavirus, care se accelereaza in capitala Belgiei, au anuntat miercuri autoritatile, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Masura este prevazuta sa ramana in vigoare o luna, pana pe 8 noiembrie. Consumul de alcool in spatiul public este interzis si in cele 19 comune ale regiunii Bruxelles-Capitale, a declarat o purtatoare de cuvant a executivului regional. Restaurantele pot ramane deschise.

Noile restrictii sunt similare cu cele care se aplica incepand de marti la Paris si in cele trei departamente ale regiunii Ile-de-France.

Guvernul belgian a anuntat marti ca toate barurile si cafenelele trebuie sa inchida la ora 23:00 in toata tara incepand de vineri, premierul Alexander De Croo insistand asupra situatiei „ingrijoratoare” din Belgia.

Presedintele regiunii Bruxelles-Capitale, Rudi Vervoort, si primarii celor 19 comune au decis miercuri ca aceste restrictii nu sunt suficiente pentru a opri infectarile pe acest teritoriu cu 1,2 milioane de locuitori.

Salile de evenimente precum si ceainariile (care nu servesc neaparat bauturi alcoolice) vor trebui, de asemenea, sa isi inchida portile, se arata intr-un comunicat al executivului regional.

Belgia a inregistrat in ultimele sapte zile o medie zilnica de aproape 2.500 de noi infectari, o crestere cu 57% fata de saptamana precedenta.

Patru dintre cele zece comune din Belgia in care circulatia virusului este cea mai intensa se afla in regiunea Bruxelles: Bruxelles-Ville, Molenbeek-Saint-Jean, Schaerbeek si Anderlecht.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

9 minute ago

Candidat PSD, retinut de DGA dupa ce a incercat sa mituiasca doi politisti cu 3.000 de lei

Un fost primar al comunei Pogana, Marcel Gifu, actual candidat PSD pentru un nou mandat…

4 minute ago

Este oficial: Rusia a declansat un razboi electronic de bruiaj pe teritoriul Romaniei, afectand semnalele GPS din Moldova din Dobrogea

Rusia a declansat un razboi electronic nu doar in partea de nord a continentului, vizand…

2 ore ago

„Marea conventie patriotica” de la Madrid. Principalele declaratii ale liderilor extremei drepte: „Patriotii sa ocupe Bruxelles-ul”

Lideri internationali de extrema dreapta, printre care Marine Le Pen din Franta, Viktor Orban din…

20 de minute ago

„Nu voi mai bea niciodata apa de la robinet”. Zeci de persoane din Marea Britanie s-au imbolnavit dupa ce au baut apa contaminata cu un mic parazit

Cel putin 46 de persoane din Brixham (Marea Britanie) si zone invecinate au fost confirmate…

2 ore ago