Masurile luate de supermarketuri si hypermarketuri pentru a preveni raspandirea coronavirusului. Recomandari pentru cumparatori

news

Reprezentantii Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) au anuntat, un cadrul unei intalniri cu conducerea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), se masuri au fost luate in supermarketuri si hypermarketuri  pentru a limita extinderea coronavirusului. Masurile au fost deja implementate, sustine AMRCR.

Masurile luate de supermarketuri si hypermarketuri:

La nivelul lanturilor comerciale din cadrul AMRCR s-au luat masuri menite sa previna aglomerarile si s-au implementat masurile recomandate pentru dezinfectarea zonelor de interactiune intensa (carucioare, clante/manere, usi acces, benzi case de marcat, POS, butoane lift, grupuri sanitare etc)

Personalul din cadrul magazinelor este instruit si monitorizeaza permanent respectarea distantei de siguranta (minim 1 m) intre clienti, inclusiv prin folosirea unor mijloace de semnalizare precum benzi pe podea, afise la casa sau distantatoare sub diverse forme de panotaj

Marile lanturi comerciale au stabilit grupuri interne de lucru pentru implementarea tuturor masurilor menite sa protejeze sanatatea clientilor si angajatilor deopotriva

Nu au fost semnalate la nivelul AMRCR situatii de majorari de preturi

Stocurile de alimente de baza nu reprezinta o problema, iar traficul de consumatori variaza in functie de specificul si formatul fiecarui magazin; La acest moment nu sunt probleme legate de stocurile de produse dezinfectante, desi cererea continua sa fie foarte mare

Clientii sunt informati cu privire la masurile de prevenire a infectiei cu COVID-19 printr-o serie de afise si mesaje in cadrul punctelor de vanzare

S-au sistat activitatile de sampling si cele de testare a produselor dermo-cosmetice in magazin

In conditiile suspendarii activitatii scolare, s-au implementat sisteme si programe speciale de lucru pentru a veni in sprijinul angajatilor cu copii

Programul de lucru a fost regandit pentru a se limita aglomerarile in mijloacele de transport

S-a implementat o procedura de triaj a angajatilor pentru a preveni accesul la locul de munca a persoanelor care prezinta simptomatologie specifica (ex. febra, tuse, stare de rau)

Au fost stabilite componente clare nominale ale echipelor de lucru, precum si perimetre stricte in care angajatii isi desfasoara activitatea si fluxuri de deplasare in cadrul activitatii

Membrii au informat ca exista proceduri interne cu privire la orice situatia deosebita ce este raportata imediat angajatorului si autoritatilor.

Recomandari pentru clientii din magazine:

Pastrarea unei distante de siguranta de minim 1 metru fata de celelalte persoane din magazin; Respectarea indicatiilor si mesajelor afisate in magazine

Evitarea cumparaturilor in orele de varf

Efectuarea cumparaturilor la cele mai apropiate magazine pentru a se evita folosirea mijloacelor de transport in comun

Evitarea desfacerii in magazin a produselor ambalate

Folosirea manusilor de unica folosinta sau a pungilor disponibile in magazin

Utilizarea dispenserelor cu produse dezinfectante pozitionate in spatiile publice.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: