Matache, acceptat de Iohannis ca ministru al Transporturilor

news

Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind numirea lui Iulian Matache la conducerea Ministerului Transporturilor, informeaza Administratia Prezidentiala.

„Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat joi, 16 iulie, Decretul prin care se numeste in functia de membru al Guvernului domnul Iulian-Ghiocel Matache, ministru al Transporturilor”, arata Administratia Prezidentiala.

Fost secretar de stat in ministerul Transporturilor, Matache a fost a doua propunere a premierului Victor Ponta, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Mihai-Viorel Fifor in aceasta functie, motivand ca acesta nu are expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor.

„Presedintele Romaniei a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care sa intruneasca conditiile necesare pentru a fi numita in functia de membru al Guvernului”, preciza Administratia Prezidentiala.

Seful statului poate refuza o singura data, motivat, propunerea premierului de numire a unui ministru.

„Ma bucur foarte tare”, a spus premierul, la sediul PSD, referitor la acceptarea propunerii sale pentru portofoliul Transporturilor, adaugand ca Iulian Matache este foarte bine pregatit pentru domeniul respectiv si acum „ne apucam de treaba”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,


Comentarii: