Mazare nu mai are scapare. In ultima clipa, Ministerul Justitiei a trimis documentele de extradare in Madagascar

news

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a anuntat, luni, ca dosarul pentru extradarea fostului primar al municipiului Constanta Radu Mazare a fost predat autoritatilor din Madagascar.

„La ora 8,00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9,00 a fost predat Ministerului Justitiei din Republica Madagascar. Dosarul cuprinde cererea de extradare, precum si toate documentele transmise de instantele competente din tara noastra, atat in limba romana, cat si traduse autorizat in limba franceza”, a declarat Birchall, la sediul Ministerului Justitiei.

Ministrul interimar al Justitiei a precizat ca dosarul a fost trimis concomitent si in format electronic la Ministerul Justitiei din Madagascar.

„Biroul Interpol a confirmat ca a fost primita intreaga documentatie. Aceste documente au fost predate personal in aceasta dimineata, avem si confirmarea de primire reprezentantiilor Ministerului Justitiei si de Externe din Madagascar. Ramanem in contact cu autoritatile din Madagascar pentru orice informatii vor mai fi necesare”, a mai spus Ana Birchall.

Luni era ultima zi cand Ministerul Justitiei trebuia sa trimita documentele necesare extradarii lui Radu Mazare din Madagascar. Inca de vineri, cand Curtea de Apel Bucuresti a expediat catre Ministerul Justitiei documentele prin care s-a constatat indeplinirea conditiilor legale, Ana Birchall a anuntat ca sunt 600 de pagini de tradus.

Radu Mazare a fost ridicat de autoritatile din Madagascar si este tinut in custodie, aceasta masura fiind luata ca urmare a mandatului de cautare emis de autoritatile romane prin Interpol.

Mai mult despre: ,

Comentarii: