Mazare ramane la puscarie, judecatorii i-au respins cererea de liberare conditionata

news

Cererea lui Radu Mazare de liberare conditionata a fost respinsa, miercuri, de Judecatoria Sectorului 4, dar decizia magistratilor nu este definitiva. In cazul in care aceasta hotarare nu se va schimba la instanta superioara, Radu Mazare mai poate formula o noua cerere de liberare conditionata peste noua luni.

“In baza art. 587 alin. (2) C.proc.pen. raportat la art. 59 C.pen. din 1969 cu aplicarea art. 5 alin. (1) C.pen. respinge cererea de liberare conditionata formulata de petentul-condamnat Mazare Radu Stefan, in prezent detinut in Penitenciarul Bucuresti-Jilava, ca neintemeiata. In temeiul art. 587 alin. (2) din C.proc.pen., fixeaza termen de reiterare de 9 luni, care va curge de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, dupa expirarea caruia propunerea sau cererea va putea fi reinnoita”, se arata in minuta instantei.
Decizia Judecatoriei Sectorului 4 nu este definitiva si poate fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

Radu Mazare are de executat o pedeapsa de 9 ani de inchisoare, in urma contopirii a doua pedepse definitive primite de fostul primar al Constantei, Radu Mazare, una de noua ani de inchisoare in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri si alta de cinci ani de inchisoare, in dosarul Polaris.

In dosarul Polaris, Radu Mazare a fost trimis in judecata in 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si conflict de interese.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au aratat in rechizitoriu ca Radu Mazare a primit opt milioane de euro si peste opt milioane de lei de la reprezentantii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente si pentru inlesnirea castigarii unei licitatii sau incheierea unor contracte.

In acest dosar, Radu Mazare a fost condamnat in 3 februarie 2022, la cinci ani de detentie.

In Dosarul Retrocedarilor ilegale, fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost condamnat definitiv in februarie 2019 la 9 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in forma continuata si savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat, alaturi de alti 31 de inculpati, functionari publici, oameni de afaceri, notari si evaluatori. De asemenea, prin Decizia nr 32/2019 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta a dispus desfiintarea totala sau partiala a mai multor dispozitii emise in temeiul Legii nr. 10/2001, precum si a altor inscrisuri retinandu-se prejudiciul cauzat de subevaluarea terenurilor ce au fost acordate in compensare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: