„MCV-ul nu e Dumnezeul nostru pe pamant”. Tariceanu, o noua reactie agresiva la adresa oficialilor europeni

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca persoanele care intocmesc raportul MCV cu privire la Romania „au simpatii si sunt supusi greselii”, precizand ca „MCV-ul nu e Dumnezeul pe pamant”. Acesta a adaugat ca asteapta cu mare curiozitate urmatorul raport.

„De cand raportul MCV ne indica faptul ca Romania face progrese si atata timp cat a tinut o tacere nejustificata, nu as spune o tacerea suspecta, dar care nu e inregula, cu ce s-a intamplat in justitie, la DNA. Dati-mi voie sa va spun ca nu cred ca raportul MCV poate sa ignore aceste probleme. In Bulgaria nu s-a facut nimic de 11 ani. Dar nimic. Au in continuare MCV. In Bulgaria nu se vorbeste despre nimic, nu exista parlamentari care sa duca discutii la Parlamentul European. Ei bine Romania nu e premiata pentru lucru acesta, cu toate ca a facut niste eforturi.”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu, marti seara la Digi 24, citat de Mediafax.

Acesta a mai spus ca asteapta cu foarte mare curiozitate urmatorul raport MCV, care va include si avizele Comisiei de la Venetia cu criticile si recomandarile pe Legile justitiei si Codurile Penale. Liderul ALDE a adaugat ca exista in permanenta greseli si dezinformari transmise catre oficialii europeni, iar acestia sunt si ei supusi greselii si au simpatii politice.

„Astept raportul MCV cu mare, mare curiozitate si ma bucura ca domnul Timmermans a inceput sa achieseze la aceste lucru. Am cerut la Bruxelles cine sunt expertii care dau informatii din tara. Si nu am primit nimic. Opacitate totala. Nu te poti informa numai dintr-o parte. Sunt permanent greseli si dezinformari. Am avut nu demult o discutie cu ministrul Justisiei, despre unul de procurori de rang inalt care a dezinformat delegatia care apoi a participat la intocmirea raportului MCV. MCV-ul nu e Dumnezeul nostru pe pamant, pentru ca la el lucreaza oameni care au simpatii, care pot fi supus greselii, la fel ca noi toti. In raportul de anul trecut am vazut numeroase greseli pe care i le-am transmis domnului Timmermans. Am senzatia ca acest instrument e folosit mai degraba ca un sistem de control”, a completat Tariceanu.

Presedintele ALDE a precizat ca a urmarit discursul de marti al sefului statului Klaus Iohannis in Parlamentul European. Tariceanu a spus ca a remarcat ca Iohannis a transmis in PE ca nu vrea sa discute chestiunile interne si a catalogat drept „neobisnuit” un posibil vot asupra unei rezolutii inainte de cu o luna inainte ca Romania sa preia presedintia Consiliului UE.

„M-am uitat azi (marti – n.r.) la discursul presedintelui, nu am urmarit live, ci am citit, iar presedintele a spus ca nu vreau sa aduc in PE chestunile interne si mi se pare neobisnuit ca PE sa adopte o rezolutie impotriva Romaniei inainte de preluarea Presedintiei Consiliului UE”, a explicat Tariceanu.

Klaus Iohannis a declarat marti, in Parlamentul European, referitor la discutiile legate de statul de drept si modificarile legilor justitiei, ca Romania este o tara democratica, iar probleme ridicate sunt chestiuni interne si „ce democratie parlamentara ar fi aceea fara controverse?”.

Seful statului a adaugat, cu privire la rezolutia care urmeaza sa fie adoptata cu privire la Romania de catre PE, ca aceasta este neobisnuita, mai ales ca vine cu o luna inainte de preluarea presedintiei Consiliului UE de catre tara noastra.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: