Meciul dintre interlopii Dragnea si Tariceanu, explicat. Cum vor infractorii sa-i salveze Toader

politica

Seputatul USR Stelian Ion, membru in Comisia Juridica, a explicat joi care este jocul la aceasta ora intre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu si ce rol are de jucat Tudorel Toader in salvarea infractorilor daca vrea sa-si pastreze scaunul la Ministerul Justitiei.

„Dragnea i-a cerut imperativ lui TT sa dea 3 OUG-uri:

1. De modificare a codurilor penal si de procedura penala
2. Pe chestiunea completurilor de 5 judecatori de la ICCJ
3. Pe chestiunea protocoalelor.

Despre OUG de amnistie i-a reamintit doar la ureche. Daca nu promoveaza aceste OUG-uri, Dragnea a amenintat ca-l revoca pe TT. Meciul dintre interlopi este urmatorul: si Dragnea si Tariceanu vor aceste OUG-uri, doar ca Tariceanu nu-i la fel de disperat ca Dragnea. Ancheta impotriva lui Tariceanu privind presupusa mita de 800.000 de euro nici nu a inceput.

Dragnea tine in sertar, la Senat, solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale, ca element de presiune asupra lui Tariceanu. Pe de alta parte, se apropie decizia finala in dosarul lui Dragnea in care acesta a fost condamnat la 3 ani si 6 luni cu executare. Avocatii lui au facut minuni, au tras de timp, Dancila a obtinut pentru el la CCR schimbarea completului, dar procesul nu se poate amana la nesfarsit.

Dragnea si armata lui de infractori justifica necesitatea emiterii acestor OUG-uri prin deciziile CCR (650/2018, 633/2018, 685/2018 si 26/2019). Doar ca aceste decizii nu justifica emiterea unor OUG-uri!

Daca, in ciuda acestor imprejurari, pe care TT le cunoaste (sigur i-a explicat vreun consilier, nu ca ar fi chiar toba de carte), el va accepta sa promoveze aceste OUG-uri, il va salva pe Dragnea si multi alti infractori, dar va genera proteste care vor zgudui intreaga Romanie”, a scris pe Facebook Stelian Ion.

Mai mult despre:


Comentarii: