Mediafax confirma: Dragnea are doua variante de premier. Care dintre ele va fi preferata de Klaus Iohannis?

politica

Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, si liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, sunt, la acest moment, variantele PSD pentru functia de premier, o decizie in ce priveste varianta finala urmand a fi luata luni, prin vot, in CExN, au precizat, vineri, pentru Mediafax, surse din PSD.

Si Antena 3 a anuntat, joi seara, ca Florin Georgescu si Mihai Fifor sunt cele doua variante de premier de pe masa lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miecuri, imediat dupa demiterea, prin motiune de cenzura, a Guvernului Grindeanu, ca are patru variante de premier ”si domni si doamne, din partid”. Surse din PSD au precizat, insa, vineri, ca Dragnea nu are, la acest moment, decat doua variante: Florin Georgescu si Mihai Fifor.

Liderul PSD a explicat, la acel moment, ca va avansa mai multe variante de premier, care sa fie supuse votului CExN, el adaugand: „Si acum simt usturimea de la o singura varianta”. Astfel, sursele citate au mentionat ca CExN va vota una sau alta dintre cele doua variante.

Unele surse sustin, inca de vineri, ca cele mai mari sanse de a fi nominalizat ca propunere de premier, in urma votului CExN, le-ar avea Florin Georgescu.

De altfel, numele prim-viceguvernatorului BNR Florin Georgescu a fost vehiculat ca prezumtiva propunere de premier din partea coalitiei PSD-ALDE si in decembrie 2016, cans s-a format Guvernul Grindeanu.

Georgescu este in acest moment vicepresedinte al CA al BNR, prim-viceguvernator BNR si membru in Comitetul European pentru Risc Sistemic.

El a fost deputat PDSR in doua legislaturi (1996-2000 si 2000-2004), timp in are a fost vicepresedinte si presedinte al Comisiei de Buget-Finante a Camerei Deputatilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: