Medic din Vaslui: „Statul legalizeaza infractiunea de mita si o numeste plic fiscalizat? De rasul curcilor!”

news

Anuntul premierului Victor Ponta potrivita caruia se pregateste o lege care sa fiscalizeze atentiile oferite medicilor a starnit reactii vehemente in randul doctorilor. Un psihiatru din Vaslui considera „gaselnita” Guvernului ca fiind „de rasul curcilor”, scrie adevarul.ro.

Psihiatrul Gheorghe Silvestrovici isi exprima nemultumirea fata de intentia guvernantilor de a fiscaliza spaga, printr-un mesaj postat pe Facebook:

”Numai GALAXIA PONTA putea nascoci o gaselnita unica in lume pentru medicii romani – PLICUL FISCALIZAT! N-am nevoie de plicul cu bani. De ce sa mai plateasca pacientul asigurat bani in plus pentru o asistenta medicala pe care a platit-o deja prin asigurare? Nu fac greva numai pentru bani. Vrem in primul rand conditii de ingrijire civilizate si europene pentru bolnavi.

Un salariu decent ceream acum 15-25 de ani. Acum cerem salarii europene pentru competenta medicala europeana pe care o putem oferi aici, in tara. Daca e vorba numai de bani, oricand putem pleca in Europa sau in lume. Si in anul 2015 Romania se situeaza printre ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste alocarea procentuala din PIB sanatatii: 4% in conditiile unei medii europene de 6,5%.

Prin faptul ca au mentinut acelasi nivel de buget de 4% din PIB pentru sanatate timp de 20 de ani, guvernantii au demonstrat mult dispret, batjocura si nesimtire fata de sanatatea oamenilor. Aici este vorba de un sistem politic corupt, care si-a batut joc de noi toti. De taranii agricultori, de profesori si invatatori, de pensionari, de pacienti.

Faptul ca exista medici care cer si primesc bani trebuie pedepsit de lege. Eu raspund de faptele mele, nu pot fi incriminat pentru potlogariile si infractiunile altora. Nu poate fi judecata si condamnata o intreaga categorie profesionala, pentru grupul de medici care primesc sau cer bani pentru actul medical.

Medicii nu au nevoie de spaga, atentii, coplati suplimentare din partea pacientilor. Medicii vor salarii decente la un nivel european, conform pregatirii lor, potrivit competentei lor. Nu dorim sa avem colegi care primesc spagi. Un medic care primeste plicul fiscalizat oricand va fi umilit si santajat de celelalte grupuri profesionale. Cum vine asta, statul legalizeaza infractiunea de mita si o numeste plic fiscalizat? Ne rad si curcile!

De ce sa nu primeasca plicuri fiscalizate TOTI SALARIATII? Cand facem piata sa fim recunoscatori pentru buna servire tot cu PLICUL FISCALIZAT! Cultura spagii pe plaiurile mioritice seamana cu cultura hotiilor, cu cultura lenei si a muncii de mantuiala, cu cultura tepelor si escrocheriilor, cu cultura violului, cu cultura demagogiei desantate si a coruptiei politicienilor corupti, cu cultura badaraniilor si a comportamentelor nesimtite, cu cultura violentei si agresivitatii psihopatilor, cu cultura cersetoriei agresive, cu cultura mizeriei si a nesimtirii fata de mediul in care locuim. Trebuie sa facem curatenie in societatea romaneasca! Noi toti! Nu numai Justitia si Parchetul!”.

Foto: adevarul.ro

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: