Medic, fost lider PSD, anunta ca Guvernul PSD-ALDE va fi aruncat in aer de o „explozie aproape atomica”: „Am fost prostiti pe fata”

politica

Medicul Dan Grigorescu, seful sectiei de chirurgie plastica si reconstructiva de la Spitalul Judetean de Urgenta din Brasov, publica un avertisment dur la adresa Guvernului PSD-ALDE, afirmand ca va fi zguduit de o „explozie aproape atomica” din cauza  scaderii salariilor din Sanatate.

Medicul afirma ca promisiunile privind cresterea salariilor nu reprezinta decat o „himera”.

„Nu mai au de trecut decat cateva zile pana la explozia aproape atomica de frustrari si acuzatii din sistemul de sanatate publica privind salariile nete care au scazut multora, desi Guvernul le-a crescut tuturor. O himera, ce mai… (HIMERA, himere, s. f. – Inchipuire fara temei, fantezie irealizabila; iluzie, fantasma – DEX)

Nu mai sunt decat cateva zile pana cand celor care se simt la adapost de o astfel de ‘grozavie’ (adica medicii sau asistentii medicali) le vor fi mai mult decat evidente doua adevaruri grave la modul absolut:

1. primul, ca tot ceea ce au primit „in plus” nu e atat de mult pe cat se declama in discursul guvernamental (asta pentru ca nici lor nu li se dau decat drepturi „ciuntite”);

2 al doilea, ca binele lor este cladit pe sacrificiul celorlalti membri ai echipei (infirmiere, brancardieri, farmacisti, biologi, chimisti, psihologi clinicieni, alaturi de care se vor regasi chiar si anumite categorii de medici si asistenti medicali)!

In opinia mea, aceste nemultumiri ale poporului din sanatatea publica (care vor avea legatura nu doar cu banii mai putini primiti pentru aceeasi munca prestata, cat, mai ales, cu sentimentul ca esti ‘prostit pe fata’) vor determina proteste in cele mai diferite forme, cunoscute sau necunoscute, imaginabile sau neimaginabile.

Mai curand neimaginabile. Tot precum o himera!

In acest caz, pentru conducatori, himera se va intrupa din multele componente ale norodului sanitar, care satul de minciuni, se va transforma in monstrul din mitologia antica greaca, cu cap de leu, cu corp de capra, cu aripi de pasare de prada si cu coada de sarpe, si care va capata, in plus, o noua caracteristica, nascuta din sentimentul de insuportabilitate sociala: apetitul de guvernanti!

Si atunci sa vedeti!”, a scris Dan Grigorescu pe Facebook.

Dan Grigorescu a fost presedinte al organizatiei municipale a PSD Brasov pana in aprilie 2016.

„Inainte insa de a-mi trimite demisia scrisa la sediu, mi-am mai luat o ultima libertate de exprimare in calitate de in-sider (adica de ‘inca’ membru PSD) si am facut publica alaturat, tot in mediul virtual, o scrisoare deschisa pe aceasta tema, a carei redactare a fost determinata de revolta mea fata de recenta declaratie facuta de unul din liderii partidului, aceea ca: ‘Social-democratii se declara solidari cu presedintele Liviu Dragnea, caruia nu au ce sa-i reproseze’. Gresit! In calitatea mea de social-democrat, eu nu sunt de acord sa fiu inclus in categoria celor care se declara solidari cu un cetatean condamnat penal, doar pentru ca este seful partidului din care (inca mai) fac parte. Eu, spre deosebire de alti membri de partid, am ce sa-i reprosez!”, spunea Grigorescu intr-un mesaj transmis presei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: