news

Medic-sef, spagi de la 491 de pacienti in 25 de zile. DNA l-a prins si il trimite in judecata

Vasile Salajan, medic primar – sef Serviciu expertiza medicala din cadrul Casei Judetene de Pensii Bihor, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi primit mita de la 491 de pacienti in 25 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Vasile Salajan, medic primar – sef Serviciu expertiza medicala din cadrul Casei Judetene de Pensii Bihor, la data faptei, pentru luare de mita in forma continuata.

Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriu ca, in perioada 11 mai – 15 iunie 2015 (25 zile lucratoare), Vasile Salajan ar fi primit, in mod direct si prin intermediar, de la 491 de pacienti, suma totala de 90.370 lei, 17.760 de euro si alte foloase care nu i se cuveneau, in legatura cu indeplinirea unor acte care intrau in atributiile sale de serviciu.

„Concret, aceste foloase ar fi fost primite de catre medic in legatura cu: emiterea unor decizii medicale asupra capacitatii de munca a persoanelor respective, incadrarea intr-un grad de invaliditate, revizuirea medicala ori emiterea deciziei medicale asupra capacitatii de munca”, arata anchetatorii.

DNA informeaza ca, in cauza, a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile si imobile ce apartin lui Salajan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii si de a se dispune confiscarea extinsa cu privire la mai multe sume de bani, circa 7.000 actiuni si un imobil.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu, cu Negoita in spate: „PSD este cel mai european partid din Romania”. Negoita este trimis in judecata in trei dosare penale

Premierul Marcel Ciolacu a pretins, joi, de Ziua Europei, ca "Partidul Social Democrat este cel…

40 de minute ago

Ziua Europei: Cum poate Romania sa devina o tara cu adevarat europeana (P)

Catalin Drula, presedinte USR Am sarbatorit Ziua Europei alaturi de colegii mei din USR si…

2 ore ago

Geoana ironizeaza gafele lui Ciolacu: „Nu sunt interesat de niciun portofel european”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, a declarat joi ca nu este interesat de…

2 ore ago

Florin Piersic a fost operat: „A fost extrasa proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsa si implantarea unei proteze tip spacer”

Florin Piersic a fost operat, joi, starea sa fiind stabila, au transmis medicii. El a…

2 ore ago