Medicii din Bucuresti si-au suspendat programul si au iesit la protest in fata sediului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

news

medici, protest, CNAS

Astazi, medicii specialisti din ambulatorii si medicii de familie din Bucuresti au decis sa-si suspende programul de lucru si sa protesteze in fata sediului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Acestia au luat aceasta masura din cauza lipsei de rezultate in urma negocierilor desfasurate si au dorit sa-si faca auzite nemultumirile cu privire la conditiile de lucru si remunerare.

Sustin ca nu mai pot astepta rezultatele negocierilor care erau programate pentru ziua de mAine si considera ca este momentul sa-si faca auzita vocea.

In cazul in care nu se ajunge la o solutie satisfacatoare, medicii au avertizat ca vor continua sa iasa in strada si ca vor lua in considerare inchiderea cabinetele sau aplicarea unor taxe pentru consultatii si investigatii medicale, ceea ce ar putea avea consecinte grave asupra accesului pacientilor la serviciile de sanatate.

Situatia este cu atat mai tensionata cu cat, incepand cu 1 februarie, sistemul medical ar putea intra intr-o criza reala, punand in pericol vietile bolnavilor cronici. Aceasta categorie de pacienti are nevoie de consultatii periodice, tratamente si retete compensate, iar lipsa accesului la aceste servicii ar putea avea consecinte dramatice.

Potrivit postului de televiziune Antena3, Federatia Sanitas se va intalni astazi pentru a stabili un calendar al protestelor, iar incepand de maine, acestia vor iesi in strada pentru a picheta sediul Ministerului de Finante. Protestul este menit sa atraga atentia asupra problemelor stringente din sistemul medical si sa determine autoritatile sa gaseasca solutii eficiente pentru a asigura conditii de munca decente si acces la servicii medicale de calitate.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: