Medicii din Ungaria, bonusuri mai mici decat cei din Romania. Ce oferta ale Viktor Orban pentru cadrele medicale

news

Membrii personalului medical din Ungaria vor primi cate un bonus de 500.000 de forinti (1.380 euro) in acest an, a anuntat vineri premierul ungar Viktor Orban, in interventia sa saptamanala la postul Radio Kossuth, transmite MTI, citata de Agerpres. Medicii din Romania ar urma sa primeasca bonusuri de 500 de euro pe luna pe toata durata epidemiei.

Seful executivului de la Budapesta a mentionat ca o decizie privind eventuala prelungire a restrictiilor de circulatie introduse saptamana trecuta pentru a limita raspandirea pandemiei COVID-19 urmeaza sa fie luata miercuri, 8 aprilie. Masurile sunt in vigoare pana la 11 aprilie.

Orban a adaugat ca este obligatoriu pentru intregul personal medical sa fie subordonat unui comandament central in caz de urgenta de sanatate. In acest sens, sunt puse la dispozitie 110 dormitoare cu o capacitate de 19.820 de locuri si 58 de hoteluri pentru 5.661 persoane, precum si 3.543 de vehicule.

Potrivit website-ului koronavirus.gov.hu, in Ungaria numarul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 creste gradual, ajungand vineri dimineata la 623. Numarul persoanelor decedate este de 26, cele mai multe fiind pacienti cu comorbiditati.

Autoritatile medicale ungare au efectuat pana in prezent 17.769 de teste. Ungaria se afla in faza transmiterii comunitare a virusului, prin contacte personale. Cele mai multe cazuri au fost raportate la Budapesta (261) si in judetul Pesta din centrul Ungariei (124), iar cele mai putine, trei, in judetul Heves din nordul tarii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: