Medicii legisti: Victimele din Colectiv au inhalat doze uriase de acid cianhidric

news

Specialistii de la Institulul National de Medicina Legala (INML) au facut public un raport in cazul primelor 26 de victime de la Clubul Colectiv. Analizele toxicologice arata 18 dintre victime aveau in sange concentratii de monoxid de carbon si acid cianhidric peste valorile letale.

„In urma analizelor toxicologice efectuate in Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici Bucuresti privind cele 26 de cazuri de deces la fata locului in evenimentul de la Clubul Colectiv din data de vineri 30.10.2015 putem sa aducem urmatoarele informatii pentru opinia publica:

1. Pe langa leziunile postcombustionale (arsuri) analizele toxicologice efectuate pana in prezent arata ca toate victimele prezinta concentratii in sange de monoxid de carbon si acid cianhidric in doza toxica, 18 dintre victime prezentand concentratii peste valorile letale.

2. Toate victimele au fost expuse in grad diferit la concentratii ridicate de funingine, aerosoli si gaze toxice generate in incendiu, intre care monoxidul de carbon si acidul cianhidric sunt dovedite ca prezente

3. In aceste tipuri de incendii rezulta insa si alte tipuri de substante toxice: poliuretanul (ex. bureti folositi in antifonare, etc.) si poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etansarea racordurilor de teava) genereaza acid cianhidric si izocianati, oxizi de azot, oxizi de sulf, policlorura de vinil (ex. plastice de orice fel) genereaza hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric, cauciucul genereaza hidrogen sulfit, acroleina, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf, etc. Pentru punerea in evidenta in corpul decedatilor a prezentei posibile a acestor substante continuam investigatiile toxicologice.

4. La toate substantele enumerate mai sus efectele toxice se manifesta imediat, ca urmare a actiunii directe, dar multe dintre aceste substante determina in corpul uman si manifestari toxice la distanta in timp fata de expunerea initiala ceea ce face ca multe dintre persoanele care se afla internate in spital sa prezinte o patologie combinata postcombustionala si toxica”, se arata in raportul legistilor.

Bilantul in urma incendiului de la Clubul Colectiv din Capitala a ajuns, in aceasta dupa-amiaza, la 46 de morti, dupa ce jurnalista Teodora Maftei a decedat luni dimineata. 30 dintre victime se afla in momentul de fata internate in spitale din Europa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: