Medicii Razvan Constantinescu si Adrian Cacoveanu, reclamati la Colegiului Medicilor. Fake news despre vaccinuri

news

Medicii  Razvan Constantinescu din Iasi si Adrian Cacoveanu din Bucuresti au fost reclamati la Colegiului Medicilor pentru distribuirea pe retelele de socializare de fake-news in legatura cu vaccinarea, anuntat surse citate de Libertatea.

Spre exemplu, medicul Adrian Cacoveanu din Bucuresti, vineri, 15 ianuarie, un articol, aparut initial pe site-ul burebista2012.blogspot.com, intitulat: „Raport CDC: 3.150 de persoane paralizate dupa vaccinul COVID-19 – «Nu-si mai pot desfasura activitatile zilnice normale»”.

„Potrivit unui nou raport CDC (autoritatea guvernamentala a SUA pentru sanatate publica – n.r.), aproape 3.150 de persoane carora li s-a administrat vaccinul COVID-19 au paralizat si sunt «incapabile sa mai desfasoare activitati zilnice normale, incapabile sa lucreze si au necesitat ingrijiri de la medic sau de la profesionistii din domeniul sanatatii»”, se arata in articolul publicat de sursa citata. Este un fake-news. Pana in acest moment, nu a fost raportat niciun caz de persoana care sa fi paralizat dupa ce a fost imunizata impotriva COVID-19.

Doctorul, care practica la mai multe clinici private din Capitala, este autorul a nenumarate comentarii antivaccin pe retelele de socializare. Vaccinul in viziunea medicului Cacoveanu: „otravuri de time-bombs patologice”.

Intr-o alta postare facuta pe Facebook in cursul acestei saptamani, medicul chirurg ii critica in termeni duri pe colegii sai care s-au vaccinat. „Daca sute de cadre medicale s-au vaccinat cu aceste otravuri de time-bombs patologice, atunci Timisoara trebuie carantinata pentru urmatorii 20-50 de ani, cel putin”, scrie Adrian Cacoveanu. Si continua: „Pentru ca nu se stie ce distribuie acesti infectiosi (…) in ecosistemul lor. Poate intr-o saptamana, poate in 3 ani, poate in 10 ani, acest cocktail genetic criminal care acum germineaza, incubeaza in ei si in copiii lor va produce boli fata de care ciuma si Ebola vor fi nimic”. „Ca unii nu inteleg ca vaccinatul este contagios prin vaccinare”.

Doctorul Adrian Cacoveanu a avut deja probleme cu autoritatile dupa ce, in primavara, a comercializat un pretins medicament impotriva noului coronavirus. La finalul lunii martie, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 a deschis un dosar penal pentru inselaciune si a efectuat perchezitii la medicul chirurg.

O alta sesizare pentru incalcarea Codului de Deontologie Medicala a fost depusa si pe numele doctorului Razvan Constantinescu, de la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie din Iasi, un cunoscut partizan al teoriilor conspirationiste. „Asa-zisele vaccinuri sigure si eficiente sunt produse experimentale (si inutile) pentru care nici macar producatorii nu-si asuma responsabilitatea”, a scris Razvan Constantinescu intr-o postare facuta, in data de 5 ianuarie, pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: