Medvedev acuza Japonia ca se implica din ce in ce mai mult in confruntarea cu Rusia prin acordarea de ajutor militar Kievului

externe

dmitri medvedev, fost presedinte rus

Japonia se implica din ce in ce mai mult in confruntarea cu Rusia prin furnizarea de ajutor militar Ucrainei, a declarat seful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, relateaza Tass.

„De asemenea, este rau ca Japonia, situata in apropiere, ofera tot mai activ ajutor regimului de la Kiev si se implica tot mai mult in confruntarea militara”, a declarat Medvedev in timpul vizitei sale la Iujno-Sahalinsk.

Rusia „continua sa lupte impotriva nazismului, care, din pacate si cu parere de rau, si-a ridicat acum capul in Ucraina”, a sustinut el. „Mai mult, beneficiaza de sprijinul sponsorilor occidentali care au fost aliatii nostri in acei ani, anii Marelui Razboi Patriotic”, a adaugat el.

Urmarea de catre Japonia a unui nou curs de militarizare complica grav situatia in regiunea Asia-Pacific, a declarat duminica vicepresedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Medvedev se afla la Iujno-Sahalinsk, in Orientul Indepartat al Rusiei, unde participa la evenimentele prilejuite de Ziua Victoriei asupra Japoniei militariste si a sfarsitului celui de-al Doilea Razboi Mondial, sarbatorita la 3 septembrie.

„Este regretabil faptul ca autoritatile japoneze urmeaza un curs spre o noua militarizare a tarii. Ele au devenit mostenitoarele Japoniei care s-a confruntat candva cu un sfarsit lipsit de glorie”, a declarat Medvedev.

Potrivit acestuia, cu sprijinul americanilor, Japonia isi extinde in mod activ infrastructura militara, cumparand arme straine, inclusiv arme ofensive. Restrictiile impuse asa-numitelor Forte de Autoaparare si operatiunilor militare in strainatate sunt ridicate, au loc exercitii militare in apropierea Insulelor Kurile, ceea ce complica serios situatia in regiunea Asia-Pacific.

„Japonia trebuie sa invete din istorie, din data memorabila pe care o sarbatorim astazi, si sa recunoasca pe deplin rezultatele celui de-al Doilea Razboi Mondial, sa faca totul pentru a preveni izbucnirea celui de-al treilea. [Ar trebui] sa renunte la planurile militariste in beneficiul propriului popor”, a declarat vicepresedintele Consiliului de Securitate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: