Medvedev acuza NATO ca a dat unda verde Ucrainei pentru a ataca Crimeea si ameninta cu Apocalipsa

externe

Dmitri Medvedev, ucraineni, trimisi, Gulag, Kiev, oras rusesc

Aprobarea de catre Occident a atacurilor Kievului asupra Crimeei constituie un „casus belli” (motiv de razboi, in limba latina) care da dreptul Moscovei sa ia masuri „impotriva fiecarui” membru NATO, a declarat vicepresedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, relateaza agentia rusa de presa Tass.

„Infractorii ucraineni au anuntat ca li s-a dat permisiunea [de catre manipulatorii lor occidentali] sa efectueze orice fel de atac asupra tuturor tintelor rusesti, in special in Crimeea. Daca acest lucru este adevarat – si in prezent nu exista niciun motiv sa ne indoim de asta – atunci reprezinta o dovada juridica directa a complicitatii Occidentului la razboiul impotriva Rusiei, de partea statului lui Stepan Bandera”, a scris el pe Telegram.

Potrivit lui Medvedev, o astfel de aprobare constituie „un casus belli clar”, care pentru Rusia inseamna „o oportunitate de a actiona pe baza principiului jus ad bellum (in latina: „dreptul de a duce razboi) impotriva fiecarei tari NATO.” „Este foarte trist si nefericit, vai. Profetia [biblica] a Apocalipsei se apropie din ce in ce mai mult”, a spus el.

In concluzie, inaltul oficial a citat mai multe pasaje biblice, inclusiv unul din Apocalipsa Sfantului Ioan: „In zilele acelea oamenii vor cauta moartea si nu o vor gasi; vor dori sa moara si moartea va fugi de ei” (Apocalipsa 9:6, NKJV).

Medvedev l-a citat si pe Vladimir Lenin („Suntem amintiti atata timp cat ii deranjam pe altii”), dar si o remarca a lui Nikita Hrusciov adresata ambasadorilor straini („Fie ca va place sau nu, istoria este de partea noastra; va vom ingropa”).

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: