Medvedev anunta ca „Federatia Rusa nu va permite izbucnirea celui de-al treilea razboi mondial”. Declaratia, dupa vizita la un centru nuclear

externe

Dmitri Medvedev, seful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat marti ca Federatia Rusa nu va permite izbucnirea celui de-al treilea razboi mondial, anunta Pravda din Ucraina.

Declaratia a fost facuta de Medvedev pe Telegram dupa vizita la Centrul Federal Nuclear Rus din Sarov.

„Istoria Centrului Nuclear din Sarov este legata pentru totdeauna de numele celor care au creat scutul nuclear al tarii noastre. Arsenalul de arme moderne, fiabile si eficiente raceste ambitiile celor care sunt gata sa inceapa al treilea razboi mondial cu mainile lor si ale altora. Nu vom permite ca o astfel de situatie sa se intample.

Dar trebuie sa le reamintim in mod constant ca putem da un raspuns imediat si coplesitor de puternic la un atac asupra tarii noastre. Putem respinge orice agresiune care ameninta statul nostru”, a scris Medvedev.

Medvedev a mai spus ca Rusia trebuie sa accelereze dezvoltarea stiintei cu scopul de a obtine rezultate practice cat mai repede posibil.

„Cand esti aici, te tot gandesti la cercetarea fundamentala si la faptul ca, uneori, nici macar oamenii de stiinta nu-si pot imagina ce intrebuintari vor avea descoperirile lor pe termen foarte scurt… O mare parte din ceea ce se face acum la Sarov si ceea ce se face in celelalte centre de cercetare ale noastre s-ar putea dovedi foarte relevant in practica foarte curand”, a spus el.

Anterior, pe 12 mai, Medvedev a declarat ca pomparea de arme in Ucraina de catre tarile NATO sporeste probabilitatea unui razboi nuclear la scara larga.

Medvedev declarase ca Rusia ar putea folosi armele nucleare in patru scenarii, unul dintre acestea fiind un act de agresiune impotriva Rusiei sau a aliatilor sai care ar pune in pericol existenta tarii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: