externe

Medvedev cere Occidentului sa nu infranga Rusia: „Infrangerea unei puteri nucleare intr-un razboi conventional poate provoca izbucnirea unui razboi nuclear”

Vicepresedintele Consiliului Securitatii Rusiei, fostul presedinte Dmitri Medvedev, a avertizat joi Occidentul cu privire la trimiterea de armament greu si de sisteme ofensive in Ucraina, deoarece infrangerea unei puteri nucleare precum Federatia Rusa intr-un razboi conventional ar putea provoca izbucnirea unui conflict nuclear, transmite EFE, citata de Agerpres.

”Maine, la baza Ramstein a NATO, marii lideri militari vor discuta noi tactici si strategii, precum furnizarea catre Ucraina de noi arme grele si sisteme ofensive. Si acest lucru se va intampla imediat dupa Forumul (Economic Mondial) de la Davos, unde petrecareti retardati au repetat ca o placa stricata: pentru a obtine pacea, Rusia trebuie sa piarda. (…) Si niciunuia dintre mizerabilii astia nu-i trece prin cap sa traga din aceasta urmatoarea concluzie elementara: infrangerea unei puteri nucleare intr-un razboi conventional poate provoca izbucnirea unui razboi nuclear”, a scris Medvedev pe canalul sau Telegram.

Intr-un nou atac la adresa Occidentului, Medvedev sustine ca ”puterile nucleare nu pierd marile conflicte de care depinde soarta lor”.

”Dar asta ar trebui sa fie evident pentru toata lumea. Inclusiv pentru un politician occidental cu macar o urma ramasa de inteligenta”, a insistat Medvedev, care a fost presedinte al Federatiei Ruse intre 2008-2012.

Medvedev, 57 de ani, a facut aceste declaratii in ajunul reuniunii Grupului de Contact pentru Apararea Ucrainei, la baza aeriana americana de la Ramstein, din Germania, unde partenerii Kievului preconizeaza sa anunte un nou ajutor militar important care ar urma sa includa mai multe arme si munitii, vehicule blindate si, dupa cum spera presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, tancuri moderne.

Reuters aminteste ca Rusia si SUA, de departe cele mai importante puteri nucleare, detin circa 90% din focoasele nucleare la nivel mondial. Rusia detine 5.977 de focoase nucleare, in timp ce SUA au 5.428, China – 350, Franta – 290 si Regatul Unit dispune de 225 de focoase nucleare, potrivit Federatiei oamenilor de stiinta americani.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Unii deputati germani ar vrea ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

O oră ago

O racheta ucraineana ar fi lovit un bloc din orasul rus Belgorod. Cel putin sapte persoane au fost ucise

Potrivit potrivit canalului rusesc de Telegram „Mash”, preluat de Reuters, cel putin sapte persoane au…

2 ore ago

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

3 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

5 ore ago

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Numarul cazurilor de tuse convulsiva este intr-o crestere accelerata. Vorbim de o boala care omoara”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru, afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare…

5 ore ago

Hackerii au atacat platforma Europol si au furat date secrete: „Vand astazi intregul set de date Europol”

Hackerii au reusit sa sparga o platforma securizata a autoritatii europene de politie Europol. Pe…

4 ore ago