Medvedev cere Ucrainei sa se „tarasca in genunchi, cersind mila” daca vrea pace: „Ucraina nu a existat ca tara inainte de 1991. Este o aschie din Imperiul Rus”

externe

Vicepresedintele Consiliului Securitatii Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat duminica aceasta ca Moscova nu are nevoie sa poarte convorbiri de pace cu Ucraina pana cand aceasta tara nu le va cere in genunchi, comentand intalnirea a aproximativ treizeci de tari desfasurata in orasul saudit Jeddah, in cautarea unei solutii la razboiul din Ucraina, transmite EFE.

„Nu avem nevoie de niciun dialog. Inamicul trebuie sa vina tarandu-se in genunchi, cersind mila”, a spus Medvedev, comentand totodata – referitor la intalnirea de la Jeddah – ca „este greu de criticat dorinta de a pune capat unui razboi”.

El a spus insa ca orice propunere de pace poate avea succes doar daca indeplineste trei conditii de baza.

„Prima: participarea ambelor parti ale conflictului, lucru care nu se intampla”, deoarece Rusia nu a fost invitata la respectiva intalnire, a indicat el.

„A doua: sa fie luat in considerare contextul istoric. Si acesta este: Ucraina nu a existat ca tara inainte de 1991. Este o aschie din Imperiul Rus”, a spus el, arata Agerpres.

In fine, Medvedev a concluzionat ca este nevoie „sa se tina cont de realitatea actuala”, care in opinia sa este ca „Ucraina se afla intr-o faza de semi-descompunere, iar o parte din teritoriile sale au revenit Rusiei”.

„Mediatorul care este dispus sa recunoasca aceste aspecte evidente are sanse de succes. Ceilalti, niciuna”, a decretat el.

Dupa negocierile de pace esuate de la Istanbul din aprilie 2022, Rusia a reiterat ca nu se opune negocierilor cu Ucraina pentru a pune capat razboiului, dar acuza Kievul ca nu este dispus sa dialogheze.

Ucraina, la randul sau, cere drept conditie pentru inceperea negocierilor retragerea trupelor ruse la granitele existente in 1991, care includ peninsula Crimeea anexata, eliberarea tuturor prizonierilor de razboi si reparatii considerabile, solicitari pe care Rusia le considera inadmisibile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: