Medvedev face pe Baba Vanga. El anunta ce va urma in Ucraina: „Un regim politic moderat va aparea din ruinele fostei Ucraine”

externe

dmitri medvedev, fost presedinte rus

O schimbare radicala de regim la Kiev ar putea favoriza discutiile privind solutionarea situatiei din Ucraina, a scris vicepresedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pe Telegram, relateaza Tass.

In postarea sa, politicianul a evaluat ce s-ar putea intampla daca Kievul ar accepta conditiile Moscovei, stabilite de presedintele rus Vladimir Putin la o intalnire cu inalti oficiali ai Ministerului de Externe. Conditiile includ necesitatea de a accepta rezultatul operatiunii militare speciale a Moscovei, respectarea granitelor constitutionale ale Rusiei si un statut neutru pentru Ucraina.

Medvedev subliniaza ca, chiar daca Kievul, care a respins initiativa, va accepta in cele din urma conditiile Rusiei, Moscova ar trebui sa ramana precauta pentru ca Rusia nu ar beneficia de o pauza in operatiunile militare, ceea ce va permite Ucrainei sa-si regrupeze fortele, in timp ce nicio declaratie din partea Ucrainei nu poate fi de incredere. Totusi, toate acestea pot declansa „o a treia situatie asemanatoare Maidanului” in Ucraina, care „va matura actuala junta, aducand la putere un grup si mai radical”.

„Oricat de ciudat ar parea, acesta va fi momentul in care se vor crea conditii pentru discutii, in special cu privire la capitularea [Kievului]”, a mentionat vicepresedintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

„Va fi mai dificil pentru alianta occidentala sa ofere asistenta extremistilor nerusinati”, a explicat Medvedev. „In plus, ei vor trebui sa admita deschis ca au fost irosite zeci de miliarde de dolari in banii contribuabililor. Asa ca Washingtonul si asociatii sai ii vor forta pe nazistii de la Kiev sa recunoasca rezultatul razboiului”, a spus el.

Drept urmare, dupa parerea lui Medvedev, clica lui Volodimir Zelenski „va fugi in Occident sau va fi sfasiata de multime”. „Un regim politic moderat va aparea din ruinele fostei Ucraine”, a presupus Medvedev.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: