Medvedev, nou mesaj despre „al treilea razboi mondial”: „Orice incercare de intruziune in Crimeea este o declaratie de razboi impotriva tarii noastre”

externe

Orice intruziune in peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaratie de razboi la adresa Rusiei, care ar putea conduce la al treilea razboi mondial” a declarat luni fostul presedinte rus Dmitri Medvedev, informeaza marti Reuters, citata de Agerpres.

„Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Si asta inseamna pentru totdeauna. Orice incercare de intruziune in Crimeea este o declaratie de razboi impotriva tarii noastre”, a declarat Medvedev pentru site-ul de stiri Argumenti i Fakti.

„Si daca acest lucru este facut de catre un stat membru NATO, asta inseamna conflict cu intreaga alianta nord-atlantica; un al treilea razboi mondial. O catastrofa completa”.

Citeste si: Fostul presedinte rus Medvedev ataca Romania. Vorbe goale sau amenintare rusa pe fata? – Analiza

El a mai declarat ca daca Finlanda si Suedia se alatura NATO, Rusia isi va consolida granitele si va fi pregatita pentru masuri de represalii care ar putea include perspectiva instalarii de rachete hipersonice Iskander „in pragul lor”.

Dmitri Medvedev este in prezent vicepresedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Mai mult despre:

Comentarii: