Medvedev numeste Marea Britanie drept „dusmanul etern” al Rusiei si spune ca oficialii britanici care ajuta Ucraina pot fi tinte legitime

externe

Dmitri Medvedev, anexare, Georgia, Rusia, Abhazia, Osetia de Sud, amenintare

Dmitri Medvedev, vicepresedintele Consiliului de Securitate al Rusiei si fost presedinte, a numit Marea Britanie „dusmanul etern” al Moscovei si a sugerat ca orice oficial britanic care ajuta Ucraina ar trebui sa fie considerat o tinta militara legitima, scrie CNBC.

Raspunzand la comentariul ministrului britanic de externe James Cleverly, care a afirmat ca Ucraina are dreptul de a folosi forta dincolo de granitele sale, Medvedev a atacat ceea ce a numit „oficialii tembeli” ai Regatului Unit si a afirmat intr-o postare pe Twitter ca „statul lor poate fi calificat si ca fiind in razboi”.

„Astazi, Marea Britanie actioneaza ca aliat al Ucrainei, furnizandu-i ajutor militar sub forma de echipamente si specialisti, adica, de facto, conduce un razboi nedeclarat impotriva Rusiei. Asa stand lucrurile, oricare dintre functionarii sai publici (fie militari, fie civili, care faciliteaza razboiul) poate fi considerat o tinta militara legitima”, a scris el.

Medvedev este cunoscut pentru postarile sale adesea incendiare si intens anti-occidentale pe retelele de socializare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: