Medvedev propune energie electrica in schimbul recunoasterii anexarii celor patru regiuni de catre Rusia

externe

Dmitri Medvedev, ucraineni, trimisi, Gulag, Kiev, oras rusesc

Aprovizionarea cu energie electrica din Ucraina se va imbunatati, daca Kievul va recunoaste cerintele Rusiei, formulate in cadrul operatiunii militare speciale si in urma referendumurilor, adica anexarea celor patru regiuni, a scris vineri, pe canalul sau Telegram, adjunctul sefului Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev citat de Tass.

„Calea catre stabilizarea aprovizionarii cu energie electrica este alta. Trebuie recunoscuta legitimitatea cerintelor Rusiei in cadrul ‘operatiunii militare speciale’ si rezultatele ei, reflectate in Constitutia noastra. Si atunci se va rezolva si problema curentului”, sustine Medvedev in postarea sa, ca raspuns la decizia Ucrainei de acumpara energeie electrica din Slovacia.

Incercarile Ucrainei de a cumpara energie electrica din Europa „nu vor asigura stabilitatea dorita”, intrucat aceasta nu va duce decat la cresterea pretului la energie in Europa, explica Medvedev, dupa bombardamentele masive asupra infrastructurii energetice ucrainene de catre Rusia.

Traderul de stat ucrainean „Compania energetica din Ucraina” (JSC Energy Company of Ukraine) a achizitionat pentru prima oara, in regim de test, curent electric din Slovacia pentru a „sustine sistemul energetic ucrainean in cazul unui deficit de capacitate de generare”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: