Medvedev spune ca un razboi spatial e o idee buna. Vizati sunt satelitii lui Elon Musk

externe

Fostul presedinte si premier rus Dmitri Medvedev acuza Departamentul de Stat al SUA ca a finantat un fake news despre el, dupa ce in spatiul public a aparut informatia ca Rusia vrea sa distruga satelitii Starlink ai SpaceX, compania lui Elon Musk.

Intr-un articol aparut pe un site clona al Rusiei Unite a aparut vineri informatia ca Medvedev a dat ordin Fortelor Aerospatiale ruse sa distruga satelitii lui Musk, pe care ucrainenii le-ar folosi ca sa atace cu precizie tinte rusesti, printre care s-au numarat si Moscova, nava amiral a rusilor din Marea Neagra, scufundata de rachetele Kievului.

Articolul a fost apoi preluat de mai multe site-uri ucrainene. Sambata, Partidul lui Putin, condus de Medvedev, a cerut Roskomnadzor sa blocheze acea clona, potrivit Meduza.io.

Medvedev a publicat apoi si un mesaj ironic.

”Informatiile false creaza un univers alternativ”, a scris Medvedev pe Telegram, acuzand Departamentul de Stat al SUA ca finanteaza astfel de lucruri.

”In ce priveste distrugerea stelitilor Starlink – o ideea noua, multumesc. Nu putem da acum curs, dar daca exista cerere, o vom lua in considerare”, a mai scris fostul presedinte rus, alaturand un emoticon care rade cu lacrimi.

Elon Musk a anuntat, in a treia zi de razboi, pe 26 februarie, ca satelitii Starlink au devenit activi deasupra Ucrainei, asa cum ii ceruse Mykhailo Fedorov, ministrul Digitalizarii de la Kiev.

Pana pe 22 martie, SpaceX a anuntat ca a trimis deja peste 3.500 de sateliti care sa le asigure ucrainenilor accesul la Internet, dupa ce retelele de telecomunicatii au fost tintite cu prioritate de rusi.

Comentarii: