Medvedev vrea ca Rusia sa distruga cablurile de comunicatii occidentale de pe fundul Oceanului Atlantic: „Nu ar trebui sa existe constrangeri, nici macar morale, care sa ne impiedice sa distrugem cablurile”

externe

dmitri medvedev, fost presedinte rus

Avand in vedere implicarea Occidentului in sabotarea gazoductelor Nord Stream, Rusia ar trebui sa aiba mana libera pentru a distruge cablurile de comunicatii occidentale de pe fundul marii, a avertizat miercuri vicepresedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, scrie Tass.

„Acum ca s-a dovedit complicitatea tarilor occidentale in sabotarea Nord Stream, nu ar trebui sa existe constrangeri, nici macar morale, care sa ne impiedice sa distrugem cablurile de comunicatii de pe fundul marii ale dusmanilor nostri”, a scris politicianul pe canalul sau Telegram.

La 27 septembrie 2022, Nord Stream AG a raportat daune fara precedent care au avut loc cu o zi inainte la trei cordoane ale gazoductelor offshore Nord Stream 1 si Nord Stream 2. Pe 26 septembrie 2022, seismologii suedezi au inregistrat doua explozii pe traseele conductelor. Procuratura Generala a Rusiei a lansat un dosar penal in legatura cu incidentul, pe baza acuzatiilor de terorism international.

New York Times a relatat, citand oficiali americani, ca un anumit „grup pro-ucrainean” ar fi avut intentia de a arunca in aer conducta de gaz care duce din Rusia in Germania.

Rusia s-a plans in repetate randuri ca nu are loc de fapt nicio ancheta privind incidentul, Moscova fiind tinuta departe de orice investigatie.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a cerut anterior „o ancheta internationala transparenta si urgenta”, despre care a spus ca nu are loc in prezent. El a insistat ca nu mai exista nicio indoiala ca sabotajul a fost deliberat.

Purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat ca Statele Unite au pastrat tacerea cu privire la Nord Streams deoarece Washingtonul insusi este implicat in activitati extremiste si criminale si ca orice cuvant ar putea fi folosit impotriva sa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: