”Megaescrocherie”. Anuntul Opozitiei despre planul PSD privind FSID: „Vom lupta cu toata armele, ascunde intentii ostile la adresa Romaniei”

politica

Liderul PNL Ludovic Orban sustine ca alianta PSD- ALDE ”actioneaza parca dupa un plan elaborat de inamici ai Romaniei cu scopul de a pune pe butuci economia Romaniei”. Orban afirma ca infiintarea Fondului Suveran de Investitii si Dezvoltare este o ”megaescrocherie” prin care se urmareste punerea sub control politic a celor mai profitable companii.

”Guvernele PSD- ALDE actioneaza parca dupa un plan elaborat de inamici ai Romaniei cu scopul de a pune pe butuci economia Romaniei. Blocarea proiectelor mari de infrastructura de transport, blocarea investitiilor publice, distrugerea sistemului financiar- bancar, distrugerea sectorului energetic, punerea in dificultate a sistemelor de comunicatii, nationalizarea Pilonului 2 de pensii, jefuirea companiilor romanesti, aruncarea in aer a finantelor publice locale, provocarea unor dezechilibre economice grave, descurajarea investitiilor private romanesti si straine, izolarea Romaniei pe plan international, alungarea efectiva din tara a sute de mii de romani, prabusirea autoritatii institutiilor statului roman, blocarea achizitiilor publice din domeniul apararii, subfinantarea serviciilor de informatii ( care apara Romania de amenintarile tot mai mari la adresa sigurantei nationale ) sunt actiuni care nu mai par sa fie rodul intamplarii, ci al unei premeditari care ascunde intentii ostile la adresa Romaniei”, a scris, duminica, pe Facebook, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, ”printre cele mai periculoase lovituri, este noua tentativa de infiintare a fatidicului Fond Suveran de Investitii si Dezvoltare”.

”Dupa ce am reusit sa il blocam un timp prin atacul la Curtea Constitutionala, Guvernul revine cu un nou proiect. Asa-zisul Fond suveran este, de fapt, o megaescrocherie prin care se urmaresc mai multe obiective: punerea sub controlul politic al lui Dragnea a celor mai importante si profitabile companii romanesti cu capital majoritar de stat; obtinerea de bani sub forma de imprumut, girand cu actiunile companiilor; folosirea acestor bani pentru niste investitii decise politic; scoaterea de sub legislatia europeana din domeniul achizitiilor a tuturor contractelor care se vor incheia, pentru a hrani clientela politico-economica a PSD- ALDE cu bani publici fara niciun control din partea institutiilor statului; preluarea ostila a acestor companii romanesti de catre niste clienti obscuri ai actualei puteri, ca urmare a imposibilitatii de restituire a imprumuturilor etc.”, mai scrie Orban.

Acesta anunta ca PNL va uza de toate armele pentru a impiedica constituirea acestui fond, care ”nu reprezinta altceva decat o pusculita de partid a PSD si ALDE, alimentata din banii nostri, ai cetatenilor romani”.

Ministerul Finantelor Publice a publicat, vineri, proiectul revizuit de Hotarare de Guvern privind organizarea si functionarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii – S.A. (FSDI), care a fost prezentat in dezbatere publica, pe site-ul ministerului, in data 28 decembrie 2018.

”Prin infiintarea FSDI se are in vedere crearea unui vehicul public de investitii financiare/intermediere financiara in actiuni/participatii in proiecte/companii profitabile, segment neacoperit in prezent pe piata financiara din Romania, care, pe de o parte, sa aiba un rol multiplicator in economie pentru o dezvoltare sustenabila si, pe de alta parte, sa catalizeze/mobilizeze resurse financiare disponibile catre economie si proiecte rentabile. FSDI reprezinta unul dintre cele mai importante angajamente asumate in Programul de guvernare care pune in valoare capacitatea economica a companiilor cu capital majoritar de stat pentru crearea de noi unitati economice si pentru investitii in infrastructura”, a transmis Ministerul Finantelor Publice.

Potrivit Ministerului, 28 de companii vor fi incluse in FSID, printre acestea fiind Engie, Electrica, EON Gaz, Loteria Romana, Romgaz, OMV Petrom si Telekom Romania.

Mai mult despre: ,

Comentarii: