Melescanu a chiulit din prima zi de munca la sefia Senatului. Tariceanu anunta ca l-a dat afara din ALDE

politica

Liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat miercuri in plenul Senatului ca Teodor Melescanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinteaza si „se configureaza” un grup mixt.

„Urmare a alegerii domnului Melescanu in functia de presedinte al Senatului, in baza deciziei statutare din forurile ALDE, domnul Melescanu isi pierde de drept calitatea de membru ALDE si membru in grupul senatorial. Am facut o adresa pe care am depus-o la biroul presedintelui”, a afirmat miercuri, in plen, Tariceanu.

El a adaugat ca grupul ALDE se desfiinteaza pentru ca nu mai are sapte membri care au fost alesi pe lista aceluiasi partid.

„Va rog sa luati act de prevederea regulamentara si sa luam act oficial de desfiintarea grupului ALDE prin eliminarea domnului Melescanu. Va anunt ca voi depune o notificare la biroul presedintelui Senatului. Va trebui sa luati act si de acest lucru. In momentul de fata trebuie sa atrag atentia ca trebuie reconfigurat Biroul permanent, intrucat domnul Melescanu nu are calitatea de membru ALDE si dumneavoastra l-ati ales si ati vrut sa-l pontati ca membru ALDE. Vor trebui recalculati coeficientii si functiile care trebuie alocate fiecarui grup”, a afirmat Tariceanu.

Teodor Melescanu nu a participat la lucrarile plenului de miercuri, la o zi dupa ce a fost ales sa sefia Senatului.

Aspectul a fost sesizat si de contracandidata acestuia la functia de presedinte al Senatului, Alina Gorghiu, care a intrebat, ironic, in plen daca nu cumva Teodor Melescanu absenteaza pentru ca este la Guvern, pentru o intrevedere cu Viorica Dancila.

„Domnule presedinte de sedinta, voiam sa va intreb in primul rand unde este proaspatul presedinte al Senatului, ca daca incepem cu o absenta dupa ce abia l-ati ales ieri, e destul de grav. E la Guvern, nu? Semneaza adeziuneaa PSD. Domnule presedinte, sa stiti ca normal e atunci cand iti iei banii de presedinte al Senatului sa si vii la munca. Inteleg ca domnul Melescanu e cu multe surse de venit, dar ar fi dragut sa si vina la serviciu daca tot l-ati ales asa cu mare tam-tam”, a afirmat Alina Gorghiu, de la tribuna Senatului.

Teodor Melescanu, propus de PSD, a fost ales, in plenul de marti, presedinte al Senatului, obtinand de abia in al doilea tur numarul necesar de voturi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: