Melescanu a executat fara cracnire ordinul lui Dragnea legat de Israel. Insa nu vrea sa faca public numele celui ales

news

Ministrul Afacerilor Externe (MAE), Teodor Melescanu, a declarat joi ca premierul Viorica Dancila a aprobat propunerea de ambasador al Romaniei in Israel, dar nu poate face public numele acestuia, deoarece asteapta decizia presedintelui Klaus Iohannis. El a mai spus ca evaluarea secretarilor de stat a inceput, iar referitor la numultumirile lui Liviu Dragnea cu privire la acestia, Melescanu a afirmat ca „este loc si de mai bine”.

„Ieri, doamna prim-ministru a aprobat o propunere de candidatura pentru Israel. Deocamdata nu pot sa va spun. Ramane sa vedem care va fi decizia presedintelui. Oricum, inainte de a obtine agrementul, nu putem sa facem publice numele”, a declarat Teodor Melescanu, citat de news.ro.

De asemenea, intrebat daca a inceput evaluarea secretarilor de stat, ministrul replicat: “Da, sigur, a inceput, am primit de la practic toate ambasadele materialele respective si incercam sa facem acum o evaluare cantitativa si calitativa a acestor raspunsuri”.

Melescanu a mai spus, referitor la numultumirile liderului PSD, Liviu Dragnea, la adresa ambasadorilor, ca este loc si de mai bine.

„Bineinteles ca problemele legate de promovarea intereselor economice sunt prioritare, inclusiv prin programul de guvernare al nostru. Ceea ce ministerul poate sa faca si trebuie sa faca este sa deschida usi, sa creeze contacte care sa permita societatilor de stat sau private sa se bucure de anumitre oportunitati de afaceri. Lucrul acesta s-a facut in mare parte, dar este loc si de mai bine”, a mai adaugat acesta.

Teodor Melescanu a sustinut, referitor la viitoarele numiri ale diplomatilor din Ministerul de Externe, ca acestia sunt „oameni de cariera”, iar postul ocupat de ei este prin concurs, afirmand ca, unori, sunt numiti si politic.

„In MAE nu exista decat oameni de cariera, intrarea este prin concurs, deci toti cei care lucreaza la ambasade sunt de meserie, sa spunem. In ceea ce priveste conducerea ambasadelor, in mare parte este condusa tot de ambasadori veniti din MAE, dar uneori exista si numiri politice, asa cum se intampla si in alte state mai mari si mai democratice decat noi”, conchide acesta.

Presedinele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, acum doua saptamani, ca asteapta cat mai repede ca Ministerul de Externe sa trimita propunerea de ambasador al Romaniei in Israel, afirmand ca premierul si coalitia de guvernare vor avea si ei un cuvant de spus.

„Eu si primul ministru asteptam de la MAE cat mai repede propunerea de ambasador in Statul Israel. Este mai mult de un an de cand Romania nu are ambasador in Israel si nu este in regula absolut deloc”, spus Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: