Melescanu explica de ce diplomatul rus a fost expulzat din Romania: „Este vorba despre un consilier al carui nume nu pot sa il dau”

news

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a declarat vineri, la Timisoara, ca decizia de expulzare a diplomatului rus la Bucuresti a fost o manifestare de solidaritate a Romaniei pentru „gravele incidente” din Marea Britanie, dar a refuzat sa faca public numele consilierului rus.

„Decizia de expulzare a diplomatului rus a fost, in realitate, o manifestare a solidaritatii si sprijinului Romaniei pentru gravele incidente petrecute in Marea Britanie. Decizia a fost de a expulza un diplomat din Ambasada Rusiei la Bucuresti, este vorba despre un consilier al carui nume nu pot sa il dau din motive de pastrare a caracterului datelor personale”, a afirmat Teodor Melescanu intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, discutia cu ambasadorul Rusiei la Bucuresti a fost foarte simpla, „noi am prezentat cererea de expulzare, iar domnul ambasadorul Kuzmin s-a referit la faptul ca nimic din ceea ce se spune nu este adevarat, ca Rusia nu a facut asa ceva, nu exista nicio dovada”.

Teodor Melescanu a precizat ca raspunsul partii romane a fost acela ca „intr-adevar, suntem intr-o perioada in care se efectueaza tot felul de teste si examene, se pare ca provenienta este din Rusia, dar lucrul cel mai important este ca nu exista nicio alta explicatie logica de a avea pe altcineva care a folosit acest gaz neuro-paralizant”.

„A fost o discutie foarte clara de pe pozitia noastra ca tara membra NATO si a UE si pozitia Federatiei Ruse”, a conchis Melescanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: