Melescanu fuge de raspundere in cazul votului anti-Kovesi de la Bruxelles: „Intrebati la Ministerul Justitiei”

news

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a  sustinut joi ca nu stie cum a votat reprezentanta Romaniei la Bruxelles, ambasadoarea Luminita Odobescu, numirii Laurei Codruta Kovesi la sefia Parchetului European.

Intrebat daca stie cum a votat ambasadoarea Odobescu in consiliul COREPER, la votul castigat de candidatul francez Jean-Francois Bohnert in dauna romancei Laura Kovesi, ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a raspuns scurt: „Nu!”.

„Nu intra in competenta mea, nu am dat niciun mandat. Este vorba de COREPER, cand discutati, este vorba de Consiliul pentru JAI, justitie si afaceri interne, deci daca doriti un raspuns, la Ministerul Justitiei sau la Interne”, a spus Melescanu, citat de HotNews.ro.

Atragandu-i-se atentia ca ambasadoarea Luminita Odobescu apartine de Ministerul Afacerilor Externe, ministrul Melescanu a spus ca aceasta nu este incadrata in MAE.

„Doamna ambasador Odobescu nu este incadrata in Ministerul de Externe, este seful Reprezentantei Permanente a Romaniei, nu a Ministerului de Externe. Ea lucreaza cu absolut toti cei care participa la activitatea Uniunii Europene si a Comisiei in special.

Ministerul de Externe este compus din doua parti, ca sa va lamuresc, una este centrala MAE si alta sunt ambasade, consulate generale, adica oficiile diplomatice ale Romaniei, care sunt in numar de 171. Numirile se fac de catre presedintele Romaniei, deci ambasadorul nu este reprezentantul Ministerului de Externe, este reprezentantul Romaniei si toate autoritatile care au competente in materie de politica externa pot sa beneficieze de folosirea abilitatilor si demersurilor oricarei ambasade”, a mai spus Melescanu, intr-o conferinta, la Bucuresti, cu prilejul preluarii Presedintiei Consiliului UE de catre Finlanda.

Luminita Odobescu insa isi incaseaza salariul de la MAE. Conform declaratiei de avere pe anul 2018, ea a primit salariu de la MAE 41.498 de euro si 16.553 de lei de la Reprezentanta Romaniei de la Bruxelles.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: