Melescanu ii da cu flit lui Dragnea. Ce spune despre rechemarea in tara a lui George Maior

politica

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat miercuri ca in privinta unei rechemari a ambasadorului roman in SUA, George Maior, trebuie vazut daca exista argumentele necesare, insa a subliniat ca nu poate fi ignorat punctul de vedere al Parlamentului in acest caz.

„Nu ne putem permite sa ignoram faptul ca una dintre camerele importante ale Parlamentului a facut o anumita recomandare privind rechemarea. Din punctul meu de vedere, va trebui sa vedem daca exista intr-adevar argumentele necesare pentru a face acest lucru si daca da, o vom face si daca nu, nu o vom face”, a spus Melescanu, la sediul ONU.

El a aratat ca nu a avut in aceste zile o discutie cu George Maior, dar ca s-ar putea sa existe o astfel de intalnire.

„Poate in week-end, daca mai ramanem, sa avem sansa sa avem o discutie”, a spus Melescanu, citat de Agerpres.

Despre orizontul de timp privind luarea unei decizii cu privire la o eventuala rechemare a lui George Maior, el a mentionat „cat mai curand cu putinta, dar bazata pe o analiza serioasa”.

Pe 12 septembrie, George Maior a fost audiat in Comisia de politica externa a Senatului. Pe 17 septembrie, comisia i-a trimis o scrisoare ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, in care i-a solicitat sa spuna in ce masura mai este utila intereselor Romaniei mentinerea lui George Maior in postul de ambasador al Romaniei in Statele Unite, a anuntat presedintele acestui for, senatorul Cristian Dumitrescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: