Melescanu, lasat balta si de pesedisti. Ciolacu anunta ca nu-l mai sustine la sefia Senatului

politica

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seara, ca a luat act de decizia Curtii Constitutionale in ceea ce priveste alegerea lui Teodor Melescanu in functia de presedinte al Senatului, dar nu se va intreprinde nicio masura pana la primirea motivarii deciziei. Ulterior, senatorii vor decide, prin vot, persoana pe care PSD o va propune pentru conducerea Senatului. Ciolacu a spus ca PSD nu-l va mai sustine pe Teodor Melescanu, care nu este membru de partid.

Liderul PSD a fost intrebat, miercuri seara, la Realitatea Plus, care sunt demersurile pe care le va face, dupa decizia CCR in privinta alegerii presedintele Senatului si a spus ca asteapta motivarea deciziei.

Ciolacu a precizat ca a luat act de decizia CCR, care nu se discuta, dar demersurile vor fi facute abia dupa ce decizia va fi motivata, fiind dreptul presedintelui Senatului, Teodor Melescanu, de a afla de ce numirea sa este neconstitutionala.

”Dupa motivare vom propune un nou presedinte la Senat”, a spus Ciolacu, precizand ca persoana care va fi propusa va fi stabilit, prin vot, de catre senatorii PSD.

In plus, Ciolacu a precizat ca PSD nu-l va mai sustine pe Teodor Melescanu, acesta nefiind membru de partid.

Alegerea lui Teodor Melescanu la conducerea Senatului este neconstitutionala, a decis miercuri, Curtea Constitutionala, dupa ce a amanat de mai multe ori pronuntarea pe acest subiect.

Teodor Melescanu a declarat pentru News.ro ca deocamdata are doar o comunicare a presedintelui CCR si ca asteapta sa vada comunicatul Curtii si motivarea si apoi va avea un punct de vedere.

Ulterior, intr-o onferinta de presa, el a afirmat ca isi asuma in continuare prerogativele de presedinte al Senatului, pana la publicarea deciziei in Monitorul Oficial. Intrebat in legatura cu o noua candidatura la aceasta functie, el a afirmat ca toate posibilitatile sunt deschise.

Mai mult despre: ,

Comentarii: