Melescanu, reactie batjocoritoare fata de semnaturile celor peste 120.000 de romani care ii cer demisia. Motiune la Senat

politica

Senatorul USR Mihai Gotiu relateaza ca ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a avut o reactie batjocoritoare cand i-a inmanat dosarele cu semnaturile celor peste 120.000 de romani care ii solicita demisia pentru ce s-a intamplat in diaspora pe 26 mai.

„Demisia, d-le Melescanu! Astazi, dupa ce am citit, in Senat, textul motiunii USR PNL impotriva ministerului de Externe, Teodor Melescanu, i-am inmanat, direct, bibliorafturile cu cele peste 124.638 de semnaturi ale cetatenilor romani (stranse de comunitatea Declic) care ii solicita demisia pentru modul in care au fost organizate alegerile de pe 26 mai, in Diaspora.

‘Multumesc, chiar aveam nevoie de niste bibliorafturi’, a fost reactia d-lui Melescanu, cand i-am inmanat semnaturile. I-am recomandat sa studieze listele cu semnaturi. Dupa ce va pleca de la Externe, va avea suficient timp pentru asta!”, a relatat Gotiu.

Motiunea simpla „26 mai va cere demisia, domnule Melescanu!”, initiata de PNL, USR si PMP, este dezbatuta marti in Senat.

„Ce s-a intamplat, in 26 mai, la sectiile de votare din diaspora a fost picatura care a umplut paharul. Nu mai putem tolera proasta gestionare a MAE, a acestui minister-far responsabil de dezvoltarea relatiilor bilaterale si multilaterale si de imaginea Romaniei, acest minister care sufera cumplit din cauza domnului Melescanu. (…) Ati esuat lamentabil si irevocabil in fata cetatenilor acestui stat in a le asigura dreptul fundamental de vot pe 26 mai. Va cerem formal si explicit sa va dati demisia, domnule Melescanu! (…) Orice farama de incredere din partea noastra fata de dumneavoastra s-a spulberat pe 26 mai si astazi va anuntam ca ati ramas fara partener pe ringul de dans”, se arata in textul motiunii simple.

Semnatarii motiunii spun ca Melescanu a gestionat MAE si a organizat alegerile europarlamentare si referendumul din 26 mai in strainatate ”in mod iresponsabil”.

Senatorii PNL, USR si PMP critica, in textul motiunii, organizarea „unui numar insuficient de sectii de votare”, „modul in care au fost atribuite urnele in sectiile de votare din strainatate” si „lipsa de sustinere pentru initiativa legislativa privind votul prin corespondenta si a propunerilor de modernizare a legislatiei electorale propuse de Opozitie”.

„Ati dat vina pe ambasadori pentru proasta organizare din 26 mai in loc sa va asumati responsabilitatea. (…) Votul anticipat la toate tipurile de alegeri si votul electronic sunt doar doua dintre instrumentele atat de necesare pentru buna desfasurare a votului pentru cetatenii Romaniei”, se mentioneaza in textul motiunii.

Alte critici adusa ministrului de Externe se refera la mutarea ambasadei Romaniei din Israel, la lipsa unor propuneri bune de ambasadori pentru ambasade importante ale Romaniei (Israel, Belgia) si a vreunui demers pentru intrarea tarii noastre in spatiul Schengen.

„Ati avut mereu o pozitie oscilanta in relatia Romaniei cu Federatia Rusa. (…) Ati declarat ca doriti o relatie mai buna cu eternul mare vecin al nostru din Est, care are o pozitie ‘rigida’ fata de Romania din cauza apartenentei noastre la Uniunea Europeana si la NATO”, se mai arata in motiune.

Mai mult despre: ,


Comentarii: