Melescanu tine cu dintii de bani: „Pensia mea ‘speciala’ este castigata prin munca pusa in slujba statului roman”

politica

Teodor Melescanu are o replica ridicola fata de dezvaluirile depiutatului USR Claudiu Nasui privind veniturile sefului Senatului. Nasui arata ca Melescanu are pensie speciala de 9.000 de lei si un salariu de 14.000 de lei.

Intr-o replica pe Facebook, Melescanu a afirma ca „pensia mea ‘speciala’ este castigata prin munca pusa in slujba statului roman si nu la firma lui tata”. „Imi cer scuze ca m-am nascut in timpul razboiului si ca mi-am permis sa supravietuiesc acelei perioade de lipsuri, foamete, boli si tot felul de mizerii”, se victimizeaza Melescanu.

”Este cunoscut faptul ca nu am obiceiul sa raspund atacurilor „prietenilor” din politica. Este un „modus operandi” in zilele noastre ca persoane care nu au facut nimic pentru tara si pentru societatea romaneasca sa lanseze atacuri asupra celor care si-au dovedit valoarea de-a lungul anilor si care, evident, constituie un motiv de frustrare pentru epigonismul lor.

Pentru domnul Claudiu Iulius Gavril Nasui am cateva raspunsuri, cu scuzele care se impun:

– imi cer scuze ca m-am nascut in timpul razboiului si ca mi-am permis sa supravietuiesc acelei perioade de lipsuri, foamete, boli si tot felul de mizerii.

– imi cer scuze ca, supravietuind, am inteles de copil ca parintii, in afara de iubirea lor si educatia de baza, cei 7 ani de acasa, nu aveau ce sa imi ofere si m-am napustit asupra invataturii, scoala fiind singura alternativa la saracia in care se zbatea Romania pe atunci.

– imi cer scuze ca am fost un student eminent, ca am absolvit un doctorat pe vremea cand, pentru a obtine un doctorat nu aveai nevoie de banii lui tata, ci doar de munca, inteligenta, sacrificiu si dedicare.

– imi cer scuze ca de cincizeci si cinci de ani muncesc in tara mea si pentru tara mea, nu pentru firma lui tata, nici pentru alte afaceri cu statul roman, ca nu am vandut marfuri statului roman la preturi supraevaluate, ca sa ma imbogatesc fraudulos.

– de cincizeci si cinci de ani muncesc pentru tara mea si platesc taxe si impozite contribuind la fondul de pensii timp de peste o jumatate de veac, inclusiv in prezent.

– pensia mea „speciala” este castigata prin munca pusa in slujba statului roman si nu la firma lui tata.

Firmele care fac afaceri oneroase cu statul capuseaza statul, nu cei care muncesc pentru stat si platesc cinstit taxe si impozite.

– imi cer scuze ca am muncit mult, conform competentelor si puterii mele de munca: am muncit ca diplomat (nu ca „politruc” – va recomand sa consultati DEX-ul pentru a intelege sensul cuvintelor pe care le folositi), ministru, director SIE, dar si ca profesor universitar la universitati de stat si particulare.

– imi cer scuze ca va simtiti umilit de competentele mele.

Spre deosebire de tatal dumneavostra, tatal meu a decedat cand eu aveam 12 ani si nu a avut nicio firma care sa imi plateasca scoli si la care sa ma angajeze.

Ce am facut eu pentru Romania puteti citi pe Wikipedia si daca nu vi se pare edificator, va recomand cartea „Diplomatia – Politica externa a Romaniei 1992 – 1996; 2017-2019”, pe care am publicat-o de curand si unde veti gasi date si documente oficiale, nu vorbe fara acoperire si calomnii asa cum emiteti dumneavoastra.

Cartea va lamureste cu privire la ce ma recomanda pentru a avea „remuneratii barosane”, cum va exprimati dumneavostra cu eleganta. De altfel, ca parlamentar si dumneavoastra incasati „remuneratii barosane”. Sa inteleg ca si dumneavoastra „capusati” statul?

Dar pe dumneavoastra ce va recomanda sa incasati aceste „remuneratii barosane”?

Pentru cei care sunt fascinati de personalitatea dumneavoastra, recomand articolul ‘Nasoliile clanului Nasui’” a raspuns Teodor Melescanu, pe Facebook.

Deputatul USR Claudiu Nasui anunta ca Teodor Melescanu beneficiaza de o pensie speciala de aproximativ 2.000 de euro pe luna. La care se adauga salariul. CCR a decis miercuri ca Melescanu a ocupat nelegal functia de presedinte al Senatului.
Architektur in Basel [Schweiz] | feat. Andreas Ruby – S AM Schweizerisches Architekturmuseum

Melescanu incaseaza acum, lunar, o pensie speciala de 8.936 de lei plus un salariu de 14.000 de lei.

„Teodor Melescanu refuza sa plece. Unde sa se duca la 78 de ani dupa 53 de ani de lucru la stat?

Sunt cateva figuri in politica de care se pare ca pur si simplu nu putem scapa. Teodor Melescanu este unul dintre acesti oameni. Politruc cu state vechi, domnul Melescanu capusaza statul de mai bine de 50 de ani.

Pentru dumnealui, valorile politice nu prea au parut a fi relevante. S-a dus unde i s-a oferit un loc cald. De la PDSR, stramosul actualei ciume rosii, a incercat PD + PNL sub forma Aliantei DA, ca apoi sa se reorienteze spre PNL si, mai apoi, la ALDE. Ce au avut toate aceste partide in comun? Un loc cald pe bani buni pentru un cunoscut al sistemului.

Nu doar aceasta traiectorie il face special pe domnul Melescanu, ci si pensia de aproape 9000 de lei pe care o incaseaza lunar, asta pe langa salariul de la Senat de 14.000 de lei pe care CCR a hotarat ieri ca il incaseaza ilegal.

Ce il recomanda pe acesta pentru aceste remuneratii barosane? De la haosul alegerilor din diaspora, la voturi false in Senat si pana la acuzatiile ca ar fi facut parte din fosta securitate, toate se gasesc pe CV-ul informal al acestui bugetar consacrat.

Acest tip de personaje ar trebui sa aiba o data de expirare in politica mult mai scurta de 50 de ani, iar acum este momentul sa ne asiguram ca astfel de povesti vor fi doar istorie, si nu regula unei alte generatii de sacrificiu”, a scris Nasui pe Facebook.

Presedintele Senatului Teodor Melescanu a declarat miercuri ca pana la publicarea in Monitorul Oficial, partea l a hotararii CCR privind neconstitutionalitatea alegerii sale in functie, isi asuma in continuare prerogativele pe care le are, iar dupa publicare, vor avea loc ”consultarile politice necesare pentru a gasi cea mai buna solutie in acest caz”.

”Pana la publicarea in Monitorul Oficial, partea l, eu imi asum in continuare prerogativele pe care le am. Dupa publicare, vom face consultarile politice necesare pentru a gasi cea mai buna solutie in acest caz”, a declarat Melescanu, referindu-se la decizia CCR.

Intrebat daca ia in calcul sa candideze din nou la aceasta functie, a raspuns: ”Asta va trebui sa vedem dupa ce publica in Monitorul Oficial. Sigur o sa avem consultari, o sa vedem, toate posibilitatile sunt deschise”.
El considera ca nu are ce sa-si reproseze in kegatura cu situatia creata.

”Nu numai ca nu am ce sa-mi reprosez, dar avem argumente foarte solide care au fost depuse in fata Curtii Constitutionale. Este problema judecatorilor si dreptul lor la libera alegere, faptul ca nu a fost unanimitate, dovedeste ca au existat si alte puncte de vedere”, a afirmat Melescanu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: