Meloni cere UE sa faca mai mult pentru a opri fluxurile de migranti

externe

Georgia Meloni, farsa, rusi, comedianti, Ucraina

Uniunea Europeana trebuie sa faca mai mult pentru a-si proteja granitele si pentru a opri plecarea ambarcatiunilor cu migranti din Africa de Nord, a declarat, marti, premierul italian Giorgia Meloni, potrivit Reuters.

Meloni a vorbit in fata parlamentului inainte de un summit al UE de saptamana aceasta. Italia, care a promis o linie dura in ceea ce priveste imigratia, a primit duminica peste 500 de migranti, cand doua nave de salvare au primit permisiunea sa acosteze.

Ulterior, in cadrul dezbaterii, Meloni a spus ca politica UE de relocare a migrantilor nu functioneaza pentru Italia, care a fost lasata sa-si asume o povara prea mare.

„Nu cred ca este o solutie sa spun ca Italia ar trebui sa fie singurul port de debarcare din UE si apoi pentru fiecare 100.000 de oameni care intra, alte tari sa ia 30. Nu cred ca Italia ar trebui sa faca singura ceea ce altii nu sunt dispusi sa faca”, a spus Meloni.

Dar alte state UE sunt, de asemenea, sub presiunea migratiei prin alte rute.

Numai in septembrie, Franta a primit aproximativ 15.000 de cereri de azil, Germania aproape 21.000, Austria in jur de 15.700 si Spania peste 11.000 fata de 8.500 pentru Italia, arata datele agentiei de statistica a UE Eurostat.

Tensiunile dintre Italia si Franta au izbucnit luna trecuta, dupa ce francezii au primit o nava de salvare care transporta aproximativ 230 de migranti, care fusesera respinsi de Italia.

Peste 98.000 de migranti au sosit in Italia pe mare in anul pana in prezent, fata de aproximativ 63.000 in aceeasi perioada a anului 2021, arata datele Ministerului de Interne.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: