Membru in mai multe guverne, Arafat este SCANDALIZAT acum ca nu s-a construit NICIUN spital

politica

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat considera ca nu este normal ca in Romania sa nu se fi construit in ultimii 25 de ani cel putin patru spitale noi, in conditiile in care, sustine acesta, un spital complet utilat nu este o investitie foarte mare si costa echivalentul a „cativa kilometri de autostrada”, transmite Agerpres.

„Nu e normal ca intr-o tara ca Romania 25 de ani sa nu se construiasca cel putin unul, doua, trei, patru spitale care sa inlocuiasca infrastructura veche. Indiferent cu ce scuze s-a venit la Finante, peste tot, ca nu avem bani, costurile sunt mari, totusi un spital de urgenta complet e cativa kilometri de autostrada, deci nu e o investitie atat de mare sa poti spune ca suntem in incapacitatea de a investi. (…) Romania trebuie sa aiba un plan clar de refacere a infrastructurii spitalelor de lunga durata. Nu merge altfel”, a declarat Arafat, duminica, la Digi 24.

El a mai spus ca, in eventualitatea producerii unei tragedii de tipul celei din Colectiv, in spitalele romanesti ar putea fi ingrijiti doar cativa pacienti aflati in stare grava, restul urmand sa fie tratati tot in strainatate.

Arafat a precizat, insa, ca daca ar fi vorba de pacienti arsi mai putin Romania ar avea capacitatea de a trata mai multi.

„Cativa foarte grav, restul tot afara. Mai usor, putem mai multi. Adica mai usor inseamna 10%, 20%, 30%”, a raspuns acesta, intrebat, duminica, la Digi 24, cate victime ar putea fi tratate in Romania in cazul unui nou Colectiv.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: