news

Mensa Romania: „Peste 160 dintre cei mai inteligenti oameni ai lumii sarbatoresc revelionul la Cluj”

Peste 160 dintre cei mai inteligenti oameni ai lumii sarbatoresc revelionul la Cluj, in cadrul evenimentului Silvensa 2022.

Potrivit unui comunicat transmis, sambata, de organizatori, Mensa Romania organizeaza Silvensa 2022, evenimentul de revelion oficial al Mensa la nivel european. Dupa Marsilia, anul acesta Silvensa are loc la Cluj intre 28 decembrie 2022 si 1 ianuarie 2023 si va gazdui peste 160 de persoane din peste 20 de tari.

„Mensa Romania este filiala locala a Mensa International, cea mai mare organizatie din lume dedicata identificarii si punerii in contact a persoanelor cu un nivel ridicat al IQ-ului. Participantii vor avea parte de patru zile de activitati variate care le vor permite sa se cunoasca mai bine, sa socializeze, si sa descopere cultura si traditia locala. Printre aceste activitati se numara tururi ghidate ale orasului, vizite la muzee, dar si la escape rooms, competitii de sah si alte jocuri de societate, workshop-uri de improvizatie si, desigur, petrecerea de revelion”, precizeaza sursa citata de Agerpres.

Mensa este o societate fondata in Oxford, Marea Britanie, in 1946, cu scopul de a identifica si pune in legatura oameni cu un coeficient foarte inalt de inteligenta. In momentul de fata, Mensa International are peste 133.000 de membri in 100 de tari de pe glob. Mensa Romania a fost fondata in anul 1991, iar la ora actuala numara peste 600 de membri din toate domeniile si categoriile sociale. Accesul in organizatie se realizeaza pe baza unui test de inteligenta care le permite participantilor sa afle daca sunt printre primii 2% dintre cei mai inteligenti oameni de pe planeta. Misiunea organizatiei este de a-i identifica pe acestia si de a crea o punte de legatura intre ei, se arata in comunicatul amintit.

„Silvensa este un eveniment care ne arata perfect ce reprezinta Mensa – o comunitate diversa, plina de oameni curiosi, in permanenta cautare de noi experiente si de a invata unii de la ceilalti. Este o onoare pentru noi sa organizam primul eveniment Mensa de anvergura din Romania si cred ca este o ocazie excelenta pentru mensani din toata Europa sa descopere ospitalitatea si spiritul romanesti,” a declarat presedintele Mensa Romania, Andy Juganaru, citat in comunicat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

3 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

7 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

7 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

7 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

8 ore ago