Mercenari turci in Ucraina: „Am venit din Turcia pentru a-i sustine pe fratii nostri rusi” – Video

externe

„Voluntari” din Turcia au inceput pregatirea militara in randurile batalionului Sudoplatov pentru participarea ulterioara la „operatiune militara speciala” in regiunea Zaporojie, relateaza RIA Novosti, citata de Kommersant.

„Am venit din Turcia pentru a-i sustine pe fratii nostri rusi. (…) Suntem impotriva nazistilor, stim ce se intampla aici, (…)”, a declarat un mercenar turc pentru un post TV din Rusia.

Pe 17 ianuarie, tot gentia rusa RIA Novosti a anuntat  ca „voluntari” din Serbia si-au inceput antrenamentele de lupta in regiunea Zaporojie din Ucraina, in aceeasi unitate, batalionul Sudoplatov.

Primii voluntari din Serbia, in batalionul Sudoplatov, au inceput pregatirea militara in regiunea Zaporojie, a declarat seful interimar al regiunii, Evgheni Balitski. „Astazi, luptatorii indeplinesc, de asemenea, sarcini specifice pentru a asigura securitatea regiunii Zaporojie si a orasului Melitopol, pe langa exercitiile de antrenament”, a scris Balitski pe canalul sau de Telegram.

Agentia de stiri RIA Novosti a publicat pe canalul sau Telegram o inregistrare video cu doi barbati in camuflaj, cu fetele acoperite de masti, care isi explica decizia de a se alatura batalionului. In opinia lor, „viitorul Kosovo depinde de evolutia situatiei din Ucraina”. Apoi, un barbat mascat apare in cadru si vorbeste in limba rusa despre pregatirea batalionului.

Conform RIA Novosti, sarbii sunt instruiti impreuna cu militarii rusi. Andrei Rodionov, seful miscarii „Uniunea si renasterea ruso-slava”, a declarat pentru RIA Novosti ca nu doar voluntari din Serbia, ci si din alte tari europene sunt gata sa se alature batalionului Sudoplatov.

„Baieti din Serbia, Polonia si Macedonia vor sa vina si la noi. S-ar putea sa existe o extindere mare in viitor”, a declarat Rodionov.

In ianuarie, revista Politico a scris ca SUA sunt ingrijorate de activitatea sporita a gruparii Wagner in afara Ucrainei, inclusiv in Serbia. Presedintele sarb Aleksandar Vucic a reamintit ca legea le interzice sarbilor sa participe la razboaie in strainatate. Din 2014, tara a impus pedepse cu inchisoarea cuprinse intre sase luni si zece ani pentru participarea la conflicte armate in tari terte, precum si pentru recrutarea de cetateni sarbi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: