Mercenarii Moscovei. Un cetatean din Coasta de Fildes a fost scos din puscarie si trimis in Ucraina – Video

externe

Un post TV din Rusia a prezentat un cetatean din Coasta de Fildes care lupta alaturi de rusi in Ucraina. Acesta face parte din trupele de mercenari Wagner.

Cetateanul din Coasta de Fildes a fost prezentat jurnalistilor rusi chiar seful trupelor Wagner, Evgheni Prigojin. Barbatul a spus ca este din Moscova si ca trebuie sa isi apere „a doua patrie”. El se afla acum pe frontul din Bahmut, cel mai fierbinte punct al momentului din Ucraina.

Mercenarul a mentionat ca nu are cetatenie rusa. Filmat alaturi de Prigojin, mercenarul a mentionat ca se simte „ca intr-o mare familie” in cadrul trupelor Rusiei.

El a recunoscut ca a ajuns in trupele Wagner direct de la inchisoare insa a refuzat sa spuna de ce a fost inchis. „Ar trebui intrebat cum a luptat, pentru ce a fost inchis nu este o intrebare”, a intervenit Progojin.

In septembrie, Prigojin a recunoscut ca a fondat grupul de mercenari Wagner, apropiat de Kremlin, care este activ in Siria, Africa si Ucraina.

Multa vreme aflat in umbra, Prigojin a fost vazut recent recrutand detinuti in inchisorile din Rusia pentru a-i trimite la razboiul din Ucraina, cu promisiunea unei amnistii. De asemenea, el a fost din ce in ce mai critic la adresa armatei ruse pentru conduita sa in razboiul din Ucraina.

Aparitia sa la inmormantarea unui combatant Wagner in Sankt Petersburg, la sfarsitul lunii decembrie, a atras atentia presei, deoarece anterior el evitase sa apara in fata camerelor. Soldatului cazut in lupta, un criminal condamnat, i-au fost organizate funeralii in sectiunea militara a cimitirului, desi autoritatile se opusesera initial.

Prigojin l-a descris pe defunct drept „un adevarat patriot”, subliniind ca toti sunt egali pe front. Aparitia sa la inmormantare a fost interpretata drept o tentativa de a-si consolida propria pozitie in Rusia.

Grupul de mercenari Wagner este activ in estul Ucrainei din 2014, inainte sa fi fost implicat in conflictele din Siria, Libia, Republica Centrafricana si Mali. Impotriva mercenarilor acestui grup au fost formulate acuzatii de implicare in crime de razboi. Recent, grupul s-a aflat in prima linie a asaltului rusesc asupra orasului Bahmut din estul Ucrainei, conform DPA.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: