„Mergem la referendum, nu se mai poate”. CTP ii solicita lui Iohannis sa nu semneze revocarea lui Lazar

news

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu i-a solicitat, miercuri, presedintelui Klaus Iohannis sa nu semneze decizia de revocare din functie a procurorului general, Augustin Lazar. CTP spune ca este timpul pentru un referendum pe justitie.

„Poate pur si simplu sa nu semneze. Mergem la referendum, nu se mai poate. Altfel de ce este acolo domnul Iohannis? Daca domnul Iohannis face acelasi lucru ca in cazul Kovesi si cu Augustin Lazar nu vad ce treaba mai are pe acolo pe la Cotroceni. Domnul presedinte este singurul care se poate opune in acest moment”, a spus revoltat CTP la Digi24.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat miercuri ca va declansa procedura de revocare din functie a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar.

El a prezentat raportul privind activitatea manageriala a procurorului-sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„In temeiul prevederilor articolului 54, alineatul 4, coroborat cu articolul 51, alineatul 2, litera b din Legea 303/2004, cu modificarile, completarile ulterioare privind statutul judecatorilor si procurorilor declansez procedura de revocare din functie a procurorului general al Romaniei, domnul Augustin Lazar”, a anuntat Toader, la Ministerul Justitiei.

El a adaugat ca raportul de evaluare, insotit de propunerea de revocare a procurorului general, va fi transmis miercuri seara catre Sectia pentru procurori a CSM in vederea studierii, analizarii si elaborarii avizului consultativ, precum si presedintelui Romaniei pentru a decide potrivit competentelor legale ce ii revin.

Ministrul Justitiei a afirmat ca faptele enumerate in raport sunt „de netolerat” intr-un stat de drept, iar activitatea manageriala a lui Lazar contravine obligatiilor constitutionale si legale.

„Consideram ca actele si faptele enumerate in prezentul raport, de netolerat intr-un stat de drept, demonstreaza ca activitatea manageriala a domnului Augustin Lazar contravine obligatiilor constitutionale si legale. In aceste conditii, nu se mai poate sustine ocuparea in continuare si exercitarea de catre domnia sa a functiei de conducere din cadrul Ministerului Public. Toate elementele prezentate sustin gravitatea comportamentelor, mesajelor publice ale procurorului general, care, prin managementul realizat, a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul sau constitutional”, a sustinut Tudorel Toader.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: