Merkel AMENINTA statele care nu vor mai multi imigranti: „Vor fi CONSECINTE. Este inacceptabil”

news

Luni, cancelarul german a transmis partenerilor europeni ca trebuie sa accepte mai multi refugiati in tarilor lor.

Dupa un week-end in care au intrat in Germania peste 20.000 de imigranti, Angela Merkel a declarat luni ca afluxul a lasat-o „fara respiratie”.

„Sunt fericita ca Germania a devenit o tara pe care multi oameni de afara o asociaza cu speranta”, a spus Merkel intr-o conferinta de presa la Berlin, citata de Reuters.

Impreuna cu vicecancelarul Sigmar Gabriel, Merkel a tinut sa lanseze un avertisment la adresa statelor din UE care nu sunt de acord cu cotele de refugiati cerute de Berlin, Paris si Bruxelles.

„Ce mi se pare inacceptabil, dupa parerea mea, este ca anumiti oameni spun ca aceasta situatie nu are legatura cu tara lor. Asta nu va functiona pe termen lung. Vor fi consecinte, chiar daca nu ne dorim asta”, a spus Merkel.

Gabriel a adaugat ca daca tarile din Europa de Est continua sa se opuna impartirii corecte a imigrantilor, regimul frontierelor deschise, cunoscut ca Schengen, va fi in pericol.

„Va fi o lovitura politica dramatica pentru Europa, dar si o lovitura economica grea, pentru tarile care spun acum ca nu vor sa ajute”, a mentionat Gabriel.

Conform unei noi scheme de cote pentru tarile membre stabilita de Comisia Europeana, dezvaluita de o sursa europeana citata luni de Reuters, Romania are alocati peste 6.300 de solicitanti de azil. Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, tot luni, ca Romania nu va primi mai mult de 1785 de refugiati.

„Deci, 1785. Atatia refugiati vor veni maxim in Romania, fiindca atatea locuri sunt disponibile. Mai mult, nu!”, a declarat presedintele intr-o conferinta de presa.

Tot luni, Cehia si Slovacia au anuntat ca resping cotele de refugiati. Cea mai dura pozitie in acest sens a avut-o pana acum Ungaria, care, pe langa respingerea cotelor, a anuntat ca intentioneaza sa trimita armata la granite pentru a opri refugiatii sa mai intre in tara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: