„Merkel, groparul Europei”. Manifestatii de AMPLOARE in Cehia impotriva imigrantilor – VIDEO

externe

Opozanti ai primirii migrantilor au manifestat miercuri la Praga si in alte orase ale Republicii Cehe, tara ale carei autoritati au fost acuzate recent de ONU de tratament ‘degradant’ fata de migranti in centrele de primire, relateaza AFP.

Intre 3.000 si 5.000 de persoane, potrivit diverselor estimari, s-au reunit la Praga, Brno, Liberec, Usti-nad-Labem si Ostrava in Ziua nationala a tarii.

La Praga, o unitate antiterorista a politiei a trebuit sa intervina pentru a desparti o mie de adversari ai primirii migrantilor de o suta de contramanifestanti.

‘Inchideti frontierele!’, ‘Merkel, groparul Europei’, ‘Sa aparam Europa !’, se putea citi pe pancartele protestatarilor, care mai agitau steaguri cehe si germane.

Lutz Bachmann, liderul miscarii islamofobe germane Pegida (Patriotii europeni impotriva islamizarii Occidentului), a figurat printre oratori.

‘Europa nu este capabila sa integreze o asemenea cantitate de migranti. Daca UE si guvernele continua sa adopte pozitia strutului, ne vom confrunta cu enorme probleme sociale, securitare si sanitare’, a declarat pentru AFP unul dintre organizatori, deputatul ceh Marek Cernoch din mica miscare Usvit/Narodni Koalice (Zorii/Coalitia Nationala).

‘Daca tarile mari din UE continua sa-si dicteze vointa celor mici fara sa le respecte suveranitatea, va trebui sa reexaminam problema apartenentei noastre la UE’, a estimat el.

Inaltul comisar al Natiunilor Unite pentru drepturile omului a denuntat vehement—in cursul saptamanii trecute — tratamentul ‘degradant’ aplicat migrantilor in centrele de primire din Republica Ceha, adevarate centre de detentie, tara pana acum relativ ferita de criza migratorie.

Zeid Raad Al Hussein a stigmatizat detentia ‘sistematica’ si ‘in conditii degradante’ a migrantilor si refugiatilor, in special a copiilor, in aceasta tara ex-comunista intrata in UE in 2004.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: