„Merkel, Merkel!”. PROTEST la granita cu Macedonia: „Suntem tratati ca ANIMALELE” – VIDEO

externe

In tabara de la Idomeni, de la grabita cu Macedonia, unde sunt blocati in jur de 14.000 de imigranti, situatia se inrautateste pe zi ce trece. Afectati serios de conditiile meteo, de ploaia care s-a abatut asupra lor, refugiatii se plang ca sunt tratati ca „animalele”.

Potrivit televiziunilor de stiri, in tabara au aparut primele cazuri de hepatita epidemica A, un tip de hepatita care se raspandeste foarte repede si poate crea adevarate focare de infectie. Migrantii se plang ca sunt tratati precum „animalele”.

Duminica, un grup de 300-400 de refugiati a protestat fata de conditiile inumane in care traiesc, strigand „Merkel, Merkel” si „sirieni, irakieni, toti suntem impreuna”. Refugiatii au mai spus ca refuza sa fie trimisi in tabere aflate in interiorul Greciei si ca vor sa ajunga in Germania.

Aproximativ 12.000 de imigranti si refugiati sunt in prezent inghesuiti in conditii mizerabile in tabara de la Idomeni, conform datelor publicate sambata de organul guvernamental de coordonare a raspunsului la criza migratorie, in timp ce alte cateva mii stau in tabere improvizate in apropiere, asteptand in van deschiderea frontierei, inchisa de o saptamana.

In total, peste 42.000 de imigranti si refugiati se afla in prezent in Grecia, dintre care 7.700 pe insulele elene unde alte sute de persoane, in majoritate sirieni si irakieni, continua sa ajunga zilnic provenind de pe coastele Turciei din apropiere.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: