Merkel nu este de acord ca in Germania sa intre anual NUMAI 200.000 de REFUGIATI

externe

Cancelarul german Angela Merkel a respins luni o propunere din partea liderului aliatilor ei politici din Bavaria ce ar limita numarul refugiatilor care intra in Germania la 200.000 pe an, relateaza DPA, citata de Agerpres.

‘Aceasta nu este pozitia cancelarului’, a declarat purtatorul de cuvant al lui Merkel, Steffen Seibert, referindu-se la propunerea de duminica a prim-ministrului regional bavarez, Horst Seehofer, care conduce Uniunea Crestin-Sociala (CSU), partidul partener al Uniunii Crestin-Democrate (CDU) al Angelei Merkel.

‘Suntem convinsi ca o limitare a numarului de refugiati nu va fi realizabila la nivel national’, a spus el, adaugand ca criza refugiatilor este o problema europeana care poate fi abordata doar printr-un sistem de cote european, prin eliminarea cauzelor migratiei si controlul riguros al frontierelor externe.

‘Toate acestea ar trebui sa contribuie la o situatie in care migratia ilegala devine legala si in care reducem numarul de noi sosiri net si sustenabil’, a spus Seibert.

Horst Seehofer a devenit un aliat incomod pentru Angela Merkel, in contextul presiunii intense din partea alegatorilor conservatori pentru limitarea afluxului fara precedent de migranti, dintre care multi intra in tara prin Bavaria.

Oficialii bavarezi sustin ca 1,1 milioane de refugiati si migranti au ajuns in Germania de-a lungul lui 2015, majoritatea parasindu-si tarile de origine din cauza conflictelor din Orientul Mijlociu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: