Merkel: „Putem primi MAI MULTI refugiati, avand in vedere BUNASTAREA din Europa”

externe

Uniunea Europeana nu a primit foarte multi refugiati, daca avem in vedere posibilitatile ei financiare si numarul de locuitori, a apreciat cancelarul german Angela Merkel intr-un interviu publicat luni de editia online a cotidianului Sudwest Presse, preluat de agentia EFE, citata de Agerpres.

Sefa guvernului de la Berlin a facut comparatia cu state ce au posibilitati economice mult mai reduse fata de cele europene si care au primit mai multi refugiati. ‘Iordania, cu o populatie de 6,5 milioane, gazduieste circa un milion de refugiati, Libanul are 1,5 milioane de refugiati si mai putin de 5 milioane de locuitori, iar in Turcia sunt 2,5 milioane de refugiati, la o populatie de 70 de milioane de locuitori’, a enumerat Angela Merkel.

Prin urmare, ea considera ca ‘in conditiile in care un continent ca Europa, cu 500 de milioane de locuitori, nu a primit nici macar un milion de sirieni, daca avem in vedere bunastarea si conditiile noastre de viata, nu putem spune ca este prea mult’.

De asemenea, in opinia cancelarului german acum principala problema este consecventa fata de valorile si obligatiile europene. ‘Putem vorbi de drepturile omului si de solidaritate daca nu primim sirienii si irakienii care nu se se alatura Statului Islamic si cauta protectie intre noi ?’, s-a intrebat in continuare Angela Merkel.

Germania a primit anul trecut aproape 1,1 milioane de migranti veniti din Orientul Mijlociu, Africa si Asia. Dar aceasta politica a usilor deschise promovata de Angela Merkel a condus la tensiuni in coalitia guvernamentala de la Berlin, fara insa ca acestea sa aiba deocamdata efecte asupra sefei executivului, ea precizand repetat ca nu intentioneaza sa schimbe aceasta politica. Dar cancelarul german si-a vazut popularitatea diminuata, in timp ce partidul eurosceptic Alternativa pentru Germania (AfD) creste in sondaje.

La nivel european, Germania a reusit sa obtina in luna septembrie impartirea a 160.000 de migranti prin cote obligatorii intre statele UE, de atunci Angela Merkel sustinand adoptarea unui mecanism suplimentar pentru relocarea tuturor migrantilor prin cote automate, idee pentru care insa nu a primit suficient sprijin din partea celorlalti lideri europeni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: