Merkel recunoaste ca a GRESIT. Renunta la deviza „Vom reusi” prin care sustinea primirea refugiatilor

externe

Cancelarul german Angela Merkel a indicat sambata, intr-un interviu, ca renunta la deviza sa ‘Wir schaffen das’ (‘vom reusi’), un simbol al politicii sale de deschidere fata de migranti, dar tot mai criticata in tabara conservatoare a sefei guvernului de la Berlin, transmite AFP, citata de Agerpres.

‘In acest moment, consider ca aceasta fraza (Wir schaffen das) a fost putin exagerata (…), in asa masura incat prefer sa nu o mai repet, a devenit un simplu slogan, aproape o formula goala de continut’, a declarat Merkel, pentru saptamanalul economic Wirtschaftswoche.

‘Unii se simt chiar provocati, chiar daca, fireste, nu acesta era obiectivul’, a adaugat ea, precizand ca formula, lansata la sfarsitul lunii august 2015, urmarea sa arate ca Germania ‘este o tara puternica, ce va iesi intarita’ din criza migrantilor.

La cateva zile dupa ce lansa sloganul ‘Wir schaffen das’, Angela Merkel anunta ca tara sa era pregatita sa primeasca zecile de mii de migranti, in majoritate sirieni, irakieni si afgani, care traversau pe jos Europa.

In total, peste un milion de solicitanti de azil au sosit in aceasta tara in 2015, plasand problema integrarii lor si a identitatii Germaniei in centrul dezbaterii politice.

Uniunea Crestin-Sociala (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Crestin-Democrate (CDU) conduse de Angela Merkel, a criticat in mod constant politica in materie de migratie a cancelarului, cerandu-i acestuia sa inceteze sa mai sustina ‘Wir schaffen das’.

Sosirea migrantilor a contribuit esential la ascensiunea formatiunii Alternativa pentru Germania (AfD), primul partid populist de dreapta care ajunge pe scena politica nationala dupa al Doilea Razboi Mondial.

Angela Merkel urmeaza sa decida in lunile viitoare daca va incerca sa obtina al patrulea mandat de cancelar in urma alegerilor legislative din toamna lui 2017.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: