Merkel s-a RAZGANDIT, nu mai vrea refugiati: „Vrem sa scadem DRASTIC numarul celor care vin spre noi”

externe

Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminica, intr-un interviu televizat, ca doreste sa ‘reduca drastic’ numarul refugiatilor primiti in Germania, mesaj ce ar putea semnala un compromis major facut partenerilor ei din coalitie care o critica pentru politica usilor deschise fata de migranti, transmite agentia Reuters, citata de Agerpres.

Pana in prezent, sefa executivului de la Berlin a rezistat presiunilor venite din interiorul coalitiei guvernamentale pentru plafonarea numarul migrantilor, care a trecut oficial saptamana aceasta pragul de un milion pentru anul in curs, noi presiuni fiind asteptate la congresul formatiunii sale, Uniunea Crestin-Democrata (CDU), ce se va desfasura luni si marti la Karlsruhe.

‘In acelasi timp avem in vedere preocuparile oamenilor, care se tem de viitor, si in consecinta dorim sa reducem, sa scadem drastic numarul celor care vin la noi’, a indicat Angela Merkel in interviul acordat postului de televiziune ARD, facand astfel aluzie si la resentimentele aparute in randul populatiei germane din cauza numarului prea mare de migranti veniti din Orientul Mijlociu, Africa si Asia. Ea a mentionat totusi ca termenul ‘limita’ nu se regaseste in rezolutia ce va fi dezbatuta la Congresul CDU, dar a subliniat ca in interiorul formatiunii exista un sprijin larg pentru reducerea numarului migrantilor.

La acest congres va fi discutata si o strategie prin care Germania sa evite primirea in continuare a unui numar semnificativ de refugiati. Printre elementele acestei strategii se regasesc colaborarea cu Turcia impotriva traficantilor, imbunatatirea conditiilor din taberele de refugiati din tarile vecine Siriei (Turcia, Liban si Iordania), consolidarea controlului frontierelor externe ale UE, dar si adoptarea la nivel european a unor cote permanente pentru redistribuirea automata a tuturor migrantilor ce vor veni de acum inainte in Europa, nu doar a celor 160.000 a caror repartizare a fost decisa in luna septembrie.

Foarte probabil, Angela Merkel va prezenta aceasta solicitare privind cotele permanente la Consiliul European de pe 17-18 decembrie, desi ea a mai formulat aceasta idee si la precedentul summit european, dar a intampinat rezistenta din partea mai multor state.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: