Merkel s-a sucit iar: „Nu preluam refugiati din Grecia, in Germania nu mai pot sa intre liber”

externe

Angela Merkel a declarat, in cadrul unei recente intalniri cu premierul croat Tihomir Oreskovic, ca Germania nu va prelua refugiati dintre cei blocati la granita dintre Macedonia si Grecia.

Acestia ar trebui instruiti de autoritatile locale si ar trebui sa fie impiedicati sa mai circule liber in spatiul Schengen. „In Grecia exista destule locuri pe care refugiatii le pot folosi pentru cazare. Tara nu se va descurca singura si va trebui ajutata, totusi”, a spus Merkel, citata de Bundes Regierung.

Germania vrea sa puna capat politicii de libera trecere a refugiatilor spre teritoriul ei. Ea a mai spus ca situatia din Grecia nu este comparabila cu cea din Ungaria de anul trecut. „Am preluat refugiatii stransi in Ungaria anul trecut, dar tari precum Grecia au conditii de primire a refugiatilor si trebuie sa se descurce cu asta”, a mai spus cancelarul.

„UE nu are dreptul sa acuze Grecia ca nu isi apara granitele”, a spus premierul grec Tsipras, care a adaugat ca tara sa are frontiere maritime si e imposibil sa le aperi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: